Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Dramatisk streckstrid – så slutar den

Det lackar mot jul och för oss hockeyälskare kommer gröten och skinkan att kryddas med en synnerligen dramatisk streckstrid om de åtråvärda platserna till Allettan. Hockeystaden.se försöker nedan reda ut förutsättningarna och ger sig dessutom i kast med ett litet tips på hur dramat kommer sluta.

Den enda serien där Allettan-striden är helt avgjord är den norra. I de övriga tre väntar stor dramatik för att utse de sista lagen till Allettan. Senast den 6 januari har vi svaret på hur det gick och hur allettorna kommer gestalta sig.

I den västra och östra serien är det klara besked om vilka lag den sista platsen står mellan. I väst ska Lindlöven den 28 december ta emot Grums. Tre poäng för hemmalaget och saken är biff. Grums å sin sida har viktiga placeringspoäng att spela om inför vårserien och lär inte komma på besök som ett helt oinspirerat lag. Värt att notera är att vid poäng i den matchen för Grums så spelar de värsta rivalen Forshaga, som har spelat klart, till Allettan.

I öster innehas den sista platsen till Allettan just nu av Strömsbro, som dessutom har en match kvar att spela. Det enda lag som kan klättra ikapp är överraskningslaget Hanviken som har tre matcher och nio poäng kvar att spela om. Just nu är de fyra poäng efter. Två av dessa matcher är mot jumbon Hammarby. Hanviken avslutar sedan borta mot Visby den 3 januari. Rimligtvis borde sex givna poäng ticka in på kontot på dessa tre matcher.

Gör Hanviken vad de ska i dubbelmötet mot Hammarby så är de förbi Strömsbro. Vinner de dessutom mot Visby så är de klara för Allettan. Strömsbro å sin sida avslutar den 6 januari hemma mot Hudiksvall och en hel del talar för att den matchen kommer gälla en plats i Allettan för Rallarbo.

Det finns även en matematisk möjlighet att Strömsbro kan snuva Hudiksvall på platsen i Allettan samtidigt som Hanviken går rent. Men då måste de vinna med nio mål i avslutningsmatchen.

Spänningen i öst och väst i all ära. Det är ändå i söder det händer. Serien har varit hårt drabbad av Corona-utbrott den senaste tiden och nu väntar en rad viktiga matcher för att sy ihop det hela. Det vi vet redan nu är att Troja och Karlskrona är helt klara. KHK kan fortfarande tappa placeringar, men det finns inte tillräckligt många lag bakom som kan knuffa dem enda ner under strecket.

Intrikat nog så möts också många av de Allettan-jagande lagen inbördes, vilket innebär att de kommer “sno” poäng av varandra.

Vi tar oss en titt på hur striden om de återstående tre platserna ser ut och försöker reda ut en möjlig lösning.

3. Mörrum 37 poäng (-1)

Match kvar: 1, KRIF (b)

Kommentar: Mörrum är extremt formstarkt för stunden och kan de bara konservera formen till bortamötet mot jagande KRIF så är inte tre poäng någon omöjlighet. Faktum är att jag faktiskt tror på full pott förr laxarna i denna matchen. De har en enorm lagmoral och ger aldrig upp. I en sån här viktig match lär de knappast ändra på det.

Prognos poängskörd återstående matcher: 3
Total poäng: 40

4. Vimmerby 33 poäng (+18)

Matcher kvar: 4, Nybro (b), Hanhals (h), Kalmar (b), Halmstad (b)

Kommentar: Har kommit tillbaka starkt efter sin Corona-paus och tagit sex av nio möjliga poäng. Smålänningarna har smugit med under hela säsongen och satt sig själva i ett gynnsamt läge inför avslutningen. Möter dessutom två lag som inte har med Allettan-striden att göra under avslutningen och där ska det bara in sex pinnar på kontot. Jagande Halmstad och Nybro blir tuffare nötter att knäcka, dessutom på bortaplan.

Prognos poängskörd återstående matcher: 6
Total poäng: 39

5. Halmstad 32 poäng (+17)

Matcher kvar: 4, Nybro (h), KRIF (b), Vimmerby (h), Troja (b)

Kommentar: Hammers fortsätter på fjolårets inslagna väg och är extremt svårslagna. Besitter en enorm moral i truppen och det kommer komma väl till pass nu under avslutningen.Vann tre av fyra möten mot Nybro ifjol och vann också höstens tidigare möte. Jag tror nio av tolv möjliga poäng är fullt rimligt under återstoden. Skulle mycket väl kunna bli tolv om de rår på Troja, som inte har något att spela för, i sista omgången.

Prognos poängskörd återstående matcher: 9
Total poäng: 41

6. Nybro 31 poäng (+11)

Matcher kvar: 6, Vimmerby (h), Halmstad (b), Hanhals (h), KRIF (b), Troja (b), Tranås (b)

Kommentar: Även innan sitt Corona-utbrott hade Nybro satt sig i ett litet kinkigt läge i tabellen. På förhand såg de ut som ett givet Allettan-lag, men offensiven har hackat och nu ska de istället jaga ikapp. Sex matcher på tolv dagar ska klaras av. Vann mot Tyringe knappt i återstarten efter sin ofrivilliga paus. Nu kommer man få ytterligare några dagar på sig att vässa formen. Jag räknar med att KRIF kommer vara bortspelade när Nybro ska möta dem och i kombination med att inte heller Hanhals och Tranås har en Alletta att jaga så bör det vara nio säkra poäng in på kontot. Sen tror jag också att de tar Vimmerby på hemmais.

Prognos poängskörd återstående matcher: 12
Total poäng: 43

7. Tranås 29 poäng (-2)

Match kvar: 1, Nybro (h)

Kommentar: Med endast en match kvar att spela är chansen till Allettan borta.

Prognos poängskörd återstående matcher: 0
Total poäng: 29

8. KRIF 28 poäng (-2)

Matcher kvar: 3, Mörrum (h), Halmstad (h), Nybro (h)

Kommentar: KRIF måste gå rent i sitt återstående program för att ens kunna drömma om Allettan. Eftersom jag tror att Mörrum tar samtliga poäng redan i den första matchen så kommer KRIF vara bortspelade när Halmstad och Nybro kommer på besök. Det som talar för KRIF är att samtliga återstående matcher är på hemmaplan.

Prognos poängskörd återstående matcher: 0
Total poäng: 28

SLUTLIG TABELL PLATS 3-6

3. Nybro 43 poäng
4. Halmstad 41 poäng
5. Mörrum 40 poäng
6. Vimmerby 39 poäng

Exit mobile version