Site icon hockeystaden.se

LISTA: Hockeyettans hetaste ungtuppar

Ungdomen är framtiden. Idag listar hockeystaden.se de tio juniorer eller förstaårsseniorer som satt mest avtryck under säsongsinledningen.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Hur länge är man en ungtupp egentligen och vem sätter gränsen? Är det så länge man är junior, eller dröjer det något/några år till innan man kliver ur ungtuppsåldern? I denna ranking nedan bestämde hockeystaden.se sig för att sätta gränsen vid spelare födda 00. Första senioråret kan nämligen vara tufft för många, spelarna går från att möta pojkar till män.

I år finns en rad intressanta ungtuppar i ligan och alla kan naturligtvis inte få plats på en tio i topp-lista. Liam Kirk exempelvis inledde strålande under sin första match i Hanhals med två assists och skulle ha alla förutsättningar att ligga etta på listan med några fler matcher i benen.

Spelare som KRIF:s Eddie Levin, Dalens Jaeden Martin, Hudiksvalls Christian Lindberg och Hanhals Ludvig Levinsson har också de inlett förtroendeingivande. För att inte tala om målvakten Jakob Hellsten i Halmstad, eller vassa forwards som Forshagas Emil Smedberg, Hammarbys Daniel Liiv eller Borlänges Dennis Finn Olsson.

Ni märker själva, det hade med enkelhet kunnat bli en topp 25 av detta.

Nåväl. Här nedan är de tio juniorer eller förstaårsseniorer som inlett denna säsongen i Hockeyettan bäst enligt hockeystaden.se.

10. Emil Cederlund (mv), Mörrum

Sistaårsjunioren är utlånad från Tingsryd och snacka om att han satt avtryck redan från början. Mörrum har en seger efter ordinarie tid, en efter förlängning och en efter straffar. Den gemensamma nämnaren är att Cederlund vaktat kassen samtliga gånger. 93,75 säger räddningsprocenten.

9. Leo Landor (fw), Lejon

Den finländske yttern har spenderat det mesta av sin juniortid i Sverige med spel för SSK och Vita Hästen. Bara dagar innan seriepremiären presenterades han av Lejon och har med sina sex (4+2) poäng varit inblandad i nästan hälften av lagets mål framåt. Har gjort poäng i fyra av Lejons sex matcher.

8. Calle Behm (b), Piteå

Ännu en back från Luleås juniorverksamhet som går riktigt bra i Hockeyettan under inledningen med en produktion av ett mål och fyra assists på de fyra matcher han spelat.

7. Oscar Sarhus (fw), Köping

Är faktiskt sistaårsjunior. Fick en strålande start i Köping med fyra på de två första matcherna. Efter sju matcher har han sju (4+3) poäng. Har tillhört Almtunas juniorverksamhet de senaste åren och fick ifjol chansen i två allsvenska matcher.

6. Felix Wermelin (fw), Dalen

Strax innan säsongsstarten lämnade 20-åringen en undanskymd roll i Troja för att istället söka lyckan hos HC Dalen. Snacka om att det blivit ett lyft för Eksjö-sonen som gjort sju (3+4) poäng på lika många matcher. Ifjol blev det fem poäng på 38 framträdanden i Troja.

5. Pontus Englund (b), Karlskrona

20-åringen kommer från spel i Österrike med Red Bull i Alpligan. Där vräkte han in poäng och under inledningen av denna säsongen har backen visat sig vara ett nyttigt vapen i powerplay där han hittills varit inblandad i fem av sju mål för KHK. Totalt har det blivit sex (1+5) poäng.

4. Viktor Rönnqvist (mv), Sundsvall

Sundsvall har vunnit två matcher efter full tid i säsongsinledningen och Rönnqvist har stått i bägge vinsterna. Dessutom gjorde han en stormatch i premiären mot Örnsköldsvik där han motade samtliga 32 skott under ordinarie tid och fick ge sig först i förlängningsspelet. Har just nu en räddningsprocent på fantastiska 94,87 efter fyra spelade matcher.

3. Victor Edström (fw), Piteå

Var ett jagat byte under sommaren, men hamnade tillslut i Piteå. Det har visat sig vara en perfekt matchning för 20-åringen som går bra i andrakedjan och har gjort sex (4+2) poäng på fem matcher.

2. Maksims Semjonovs (fw), Lindlöven

Efter att ha vräkt in poäng för Örebros J20-lag ifjol, där han även fick visa upp sig i SHL, kritade han på för Halmstad i våras. Men precis innan seriestart bröt parterna kontraktet och 20-åringen hamnade i Lindlöven istället.

Lindlöven har satsat inför den här säsongen och förväntas vara med i toppen i den västra serien. Men av alla namnkunniga spelare är det Semjonovs som toppar den interna poängligan just nu med åtta (4+4) poäng på sju matcher.

1. Markus Ruuskanen (fw), Hanhals

19-åringen var ett lite oskrivet kort när han i somras kritade på för Hanhals. Vräkte in poäng för Skellefteås J20-lag för två år sedan, men hade en lite splitrad säsong ifjol med spel för tre klubbar. Bland annat gjorde han ett bra inhopp i Borås med tre mål på sju matcher. Avslutade säsongen i finska Saipa där han spelade mestadels för deras J20-lag, men han gjorde även fyra matcher för a-laget i Liiga.

Har inlett den här säsongen strålande i Hanhals med sju (5+2) poäng på lika många matcher och leder den interna poängligan.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version