Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Det behövs fler Magnus Rahm

Efter gårdagens match mellan Tranås och Tyringe så stod bortatränaren Magnus Rahm för en uppmärksammad intervju som fick igång debattörer på sociala medier. Många var kritiska – varför då frågar jag mig stillsamt?

Vi lever i en tid där precis allt ska nagelfaras in i minsta detalj. Följer man inte den rådande normen så ska man få skit för det. Allt runt omkring hockeyn har blivit så pass stelt medietränat så man spyr och klyschorna staplas på varandra.

Ingenting är längre som det var på den forne förbundsbossen Rickard Fagerlunds tid.

Därför kan jag tycka att det är uppfriskande när saker och ting bryter av från det slentrianmässiga. Som igår exempelvis när Tyringes tränare Magnus Rahm i TAIF-TV riktade kritik mot motståndarnas sätt att spela hockey.
— Vi är bleka. Tranås juniorhockey passade inte oss idag, inledde han intervjun med innan han fortsatte:
— Tranås gör det bra och bröt sönder oss helt, de spelar någon form av raggarhockey här uppe. Vi är inte förberedda på det.

Citat som fick många att gå i taket och menade bland annat på att Rahm skulle vara en dålig förlorare. Bland andra tillmälen hittar vi “pajas”.

Men, seriöst? Var vad det som var så farligt med hans svar? Besviken konstaterar han att Tranås hockey inte passade hans lag, om än i kanske lite skarpa ordalag. Men knappast något som var över gränsen.

En annan grej var intervjuarens fråga om Tyringes skrala start. Inget fel på den frågan, för poängmässigt har den minsann varit skral. Men precis som Rahm påpekar i intervjun så har det varit en hyfsad start för laget ändå och Tranås facit inför gårdagen var inte så mycket bättre. Han påpekade också att han inte förstod frågan.

Magnus Rahm har just sett sitt lag förlora med 6-2 mot ett motstånd som enligt hans sätt att se på det spelade raggarhockey och juniorhockey. Det är också lätt att tolka in att hans lag föll på eget grepp. Klart tusan karln är besviken och förbannad, samtidigt som han ska försöka formulera sig bara några minuter efter matchens slut. Inte heller här tycker jag att han på något sätt gick över gränsen.

För oss journalister är tränare som Magnus Rahm en dröm. Han vågar säga vad han tycker och bjuder frikostigt på rubriker. Jag vågar dessutom slå vad om att alla ni som läser dessa rader (även ni som kritiserat honom för gårdagen) tycker att det är kul när det händer något utöver det vanliga.

Det behövs mer sånt inom hockeyn och om vi ska hålla oss till tredjeligan så är det en serie som skriker efter medial uppmärksamhet. Då behövs det fler som, likt Magnus Rahm, avviker från den strömlinjeformade modellan.

Sen ska påpekas att det aldrig okej med kränkande kommentarer, rasism, sexism och så vidare. Då kan vi snacka om att gå över gränsen. Magnus Rahm kritiserade motståndarnas sätt att spela hockey, det borde väldigt få behöva hetsa upp sig över.

Exit mobile version