Site icon hockeystaden.se

STATISTIK: Serien som ger framgång i Allettan

Ännu en gång har det blossat upp en debatt om seriernas slagstyrka gentemot varandra i Hockeyettan. Idag ger sig hockeystaden.se i kast med en variabel att ha med i beräkningarna.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

I våras kunde ni läsa denna sammanställning här på sajten. Den avhandlade bland annat vilka av de fyra geografiska serierna i Hockeyettan som skickat flest spelare uppåt i seriesystemet sedan 2015.

En annan lite halvfestlig metod att använda sig av är att räkna på vilka placeringar de olika lagen från de fyra serierna skaffat sig i Allettan. Sex gånger sedan Hockeyettan bantades till sin nuvarande form 2014 har Allettan avgjorts på två serier. Det hockeystaden.se har gjort är att lägga samman placeringarna under dessa sex säsonger. En rad intressanta saker framgick efter det:

Södra serien har skickat en blivande seriesegrare till Allettan fem av de sex säsongerna.

Södra serien har aldrig haft en seriejumbo i Allettan. Endast två gånger har de haft en nästjumbo.

Västra serien har samtliga säsonger bidragit med jumbon till Allettan.

Hur blev då den totala sammanställningen? Då det räknats på placeringar så är det färst poäng som gäller för seger och en serie vann överlägset.

Södra: 113 poäng
Norra: 150 poäng
Östra: 155 poäng
Västra: 167 poäng

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version