Site icon hockeystaden.se

Ordförandens fina gest – räddade supporterns mäktiga svit

Bobbo Kronholm. Foto: Privat

50-gränsen på publika evenemang i Sverige drabbar både klubbar och supportrar hårt. Bobbo Kronholm har varit engagerad KHK-supporter under mycket lång. När det stod klart att han riskerade att missa årets hemmapremiär ryckte klubbens ordförande Tobias Larsson in och skänkte sin plats i arenan.

Karlskrona HK har en tung säsong bakom sig med ekonomiska bekymmer och degradering från allsvenskan. Men nu har man tagit nya tag i Hockeyettan och supportrarna sluter upp. Till hemmapremiären mot Hanhals i förra veckan stod det dock klart att den mångårige supportern Bobbo Kronholm inte skulle kunna få plats bland de 50 åskådare som släpps in på arenan.
— Jag har sett KHK:s alla hemmapremiärer sedan klubben bildades 2001, och många premiärer också, berättar han för hockeystaden.se.

Men nu var det alltså på väg att spricka. Kronholm lade ut en tweet om saken.

Tre minuter senare hörde klubbens ordförande Tobias Larsson av sig till Kronholm.
— Han svarade att jag kan få hans plats i arenan, han hade köpt tidigt säsongskort och var en av de 50 som fick gå. Jag tycker att det va en fantastisk gest. Så min svit på hemmapremiärer lever, konstaterar Kronholm.

Sviten av hemmapremiärer täcker förövrigt in hela KHK:s resa från division 3 till SHL, och även nu den mindre roliga resan neråt.

För ordföranden var det inga konstigheter.
— I dessa tider med få chanser att se hockey på plats så tyckte jag att han, som ett av våra genuina fans, självklart skulle få se matchen från läktaren. Bobbo och alla våra fans var ju de som backade upp oss i #RäddaKHK i somras när vi var de första som drabbades av Corona-ekonomin, detta var ett enkelt sätt att betala tillbaka, berättar Tobias Larsson för hockeystaden.se.

Exit mobile version