Site icon hockeystaden.se

“Vi anser att detta kunde ha förhindrats”

Den stora snackisen efter premiärhelgen i Hockeyettan blev den inställda matchen mellan Vallentuna och Enköping. Nu går Enköping ut med en förklaring till varför man överklagat beslutet och man vill ha svar av Vallentuna.

Det har sedan i söndags framkommit fler och fler uppgifter kring den inställda matchen. Till att börja med så gick Vallentuna i söndags ut med en kort text som mer eller mindre bara berättade att matchen var inställd på grund av Covid-19. Lite senare gick man ut och sa att man pausar aktiviteterna kring a-laget under en tid.

Igår skrev Sportbladet att Enköping skulle överklaga den inställda matchen, de vill ha segern på WO, och under tisdagsmorgonen utvecklar de det hela på sin hemsida:
“Enköpings SK HK vill tydliggöra att hälsa och säkerhet ska gå i första hand, speciellt i dessa tider då en pandemi råder”, skriver man till att börja med.

Man utvecklar sedan varför man valt att överklaga:
“Bakgrunden till att en skrivelse är inlämnat till Svenska Ishockeyförbundet är att Enköping SK HK vill veta varför den aktuella spelaren i Vallentuna Hockey, som var under utredning för Covid-19 och inväntade svar, tillåts spela match och träna med truppen i väntan på besked av test Covid-19 och inte isolerades från truppen vid första misstanke om symptom Covid-19 som var tidigare i början på föregående vecka”.

Man anser att det hela hade kunnat förhindras i ett tidigt skede och vill nu att Vallentuna ställs till svars, samt att man vill ha ett prejudikat på hur såna här situationer ska hanteras i framtiden.
“Vi anser att detta kunde ha förhindrats och att matchen inte hade behövt ställas in om hanterade av aktuell spelare hade skötts enligt de direktiv vi har att förhålla oss till.”

Exit mobile version