Site icon hockeystaden.se

Forna HV-hjältarnas succéstart i nya ligan

I helgen drog finska Liiga igång och det blev en synnerligen bra start för tre före detta HV-spelare som numera återfinns i den finska klubben Ässät.

2017 var målvakten Linus Söderström och backen Andreas Borgman två av de stora hjältarna när det då Johan Lindbom-ledda HV71 vann föreningens femte SM-guld. Sedan dess har duon försökt sig på att testa lyckan i Nordamerika, men inte lyckats etablera sig i NHL. I Söderströms fall har det handlat om skador.

Numera håller duon till i finska Ässät och där har de numera sällskap av en annan före detta HV-spelare, Sebastian Wännström, som ju för en tid sedan fick lämna Leksand.

I fredagens premiärmatch mot TPS skulle det bara dröja nio minuter in i den andra perioden innan Andreas Borgman spräckte både sin egen och lagets målnolla. I spel fyra mot fyra fick han på en riktig kalasträff i slottet som innebar 1-0 för hemmalaget.

TPS skulle senare vända på historien innan Ässät kunde kvittera. Alldeles i slutet kunde sedan Sebastian Wännström avgöra på straff i ett riktigt kyligt nummer där han lurade upp målvakten rejält.

Målvakten Linus Söderström fick se sig släppa in två mål, men fixade till en bra räddningsprocent på 92,31 i sin debutmatch.

Även i lördags spelade Ässät match, då borta mot Saipa där det blev förlust med 3-1. Linus Söderström vilade den matchen.