Site icon hockeystaden.se

Så blir publikklubbarnas “Covid-19-kapacitet”

I tisdags kom regeringen med positivt besked om att det troligtvis kommer bli 500 åskådare i ishallarna efter den 15 oktober. Hockeyestaden.se har varit i kontakt med några klubbar för att stämma av hur mycket åskådare de kan ta in med Corona-regler.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

I nuläget är det bara tillåtet att släppa in 50 åskådare till en ishockeymatch. Om regeringens förslag godkänns så kommer det från och med den 15 oktober tillåtas maximalt 500 personer. Men då ska man ha klart för sig att det handlar om sittande publik som ska ha en meters avstånd mellan sig. I vissa hallar kommer det troligtvis inte gå att ens få in så många som 500 personer.

Hockeystaden.se skickade ut följande fråga till alla de klubbar som ifjol drog 500 eller fler personer i snitt i Allettan:

Hur många personer räknar ni med att kunna ta in i händelse av att maximalt 500 sittande med en meters avstånd kommer få komma in på arenorna efter den 15 oktober?

Notera att alla inte har svarat och i ett fall kom även mejlet i retur då det var något knas med mejladressen. Men nedan har ni klubbarnas svar:

Rasmus Aro – Nybro 
“Nybro Vikings räknar med att kunna ta in 500 personer i Liljas Arena om det beslutet tas den 8 oktober. Vi kommer använda vår ordinarie sittplats givetvis så mycket vi kan enligt restriktionerna men också göra om ståplats till sittplats”.

Fredrik Jönsson – Hudiksvall
”Just idag på förmiddag onsdag den 30 oktober så vet vi inte exakt hur många vi kommer ta in, idag kl 13 kommer vi gå igenom detta och på eftermiddagen vet vi mera förhoppningsvis. Men många oklarheter återstår, t.ex. vad är definitionen av sällskap (d.v.s. antal personer). Vi lever i en ständig föränderlig värld och försöker hela tiden planera för olika scenarion. Därför är det som vi säger inom hockeyn – det är snabba puckar. Så det är inte det lättaste, men vi gör det bästa av situationen med tanke på pandemin”.

Anders Lundström – Skövde
“Vi i Skövde utgår från att vi komma kunna ta in runt 500 sittande lite beroende på hur vi får göra med ståplatssektionerna och ev göra om del av det till sittande. Vi har 1100 stolar i Billingehov och ska se över i veckan hur stor del av antalet vi kommer kunna ha i bruk. Men jag upplever det som att vi om vi får tillstånd ska kunna ta in 500 utan problem sett över hela hallen och ändå följa restriktionerna gott och väl”.

Jonny Odhner – Mariestad
“Vi bör klara 500 med säkerhetsavstånd”.

André Lundholm – Visby/Roma
“Vi räknar med att kunna ta in ca 250 åskådare med sittande publik. Det är beklagligt att vi inte kan uppnå en större kapacitet men det är å andra sidan bättre än 50 åskådare”.

Jan-Inge Åkesson – Troja/Ljungby
“Vi kan ta in 500 sittande”.

Östersund
“Vi har en stor och fin arena så vi räknar med att kunna ta in 500 personer om det är möjligt efter den 15e”.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version