Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Kan de skrälla igen?

Det sägs att blixten inte slår ner på samma ställe två gånger, men frågan är om inte Tors hammare får anledning att banka lite extra även i år.

Det Halmstad Hammers gjorde ifjol saknar motstycke. Inför säsongen gavs de mycket små chanser att klara sig undan negativt kval. Men med ett spelsystem där alla köpte sin roll lyckades de mot alla odds först kravla sig vidare till Allettan i en gastkramande sista höstomgång. Fredrik Johanssons gäng gavs inte många chanser i Allettan. Men alla ”experters” profetior kom på skam igen och plötsligt stod Halmstad som seriesegrare framför storheter som Troja, Mariestad och Huddinge.

Hockey-Halmstad kokade och publiken strömmade till arenan.

I finalen, där en plats i kvalserien stod på spel, föll de med flaggan i topp mot Väsby. Med facit i hand kan vi konstatera att Halmstad var en ynka seger från allsvenskt spel säsongen 20/21. Vinnaren av finalen fick nämligen sent omsider ersätta ekonomiskt krisande Karlskrona i allsvenskan.

Eftersom jag bevakar Hockeyettan så faller det sig ganska naturligt att jag har funderat en hel del på Hammers till kommande säsong. Innan träningsmatchandet drog igång så hade jag dem runt plats nio i mitt mentala tips. För man ska veta att det de bjöd på under den förra säsongen var någonting utöver det vanliga. Kan de verkligen upprepa bragden en säsong till?

För ska man vara ärlig så har Halmstad på det berömda papperet inte en starkare trupp än ifjol. Då tippade alla dem i botten. Okej, utöver att de tappat Malmborg, Bothén och Gagic så har ju resterande trupp blivit ett år erfarnare plus att de plockat in en del intressanta namn. Samtidigt ska man veta att den södra Hockeyettan är ruggigt stark och för lag som Halmstad är det en VM-final varje match.

Så. Jag erkänner. Jag trodde inte på Halmstad fram tills för ett tag sedan. Men sedan dess har jag kollat på en del av deras träningsmatcher och…De gör ju exakt samma sak nu som ifjol! På något konstigt sätt så lyckas de pilla in den nödvändiga pucken för att avgå med segern, oavsett hur utspelade de än är av motståndet. Precis som ifjol.

Den sena värvningen av Robin Dahse ser jag som ytterst smart från Hammers sida. Han är inte någon som kommer ösa in poäng, däremot så får laget in en lite uppgraderad version av de hockeyarbetare som truppen redan består av.

Målvakterna Jacob och Jakob har stått på huvudet i träningsmatcherna och gör att flyktade Anton Malmborg troligtvis inte saknas alls. Framåt så lär Marton Pärna och Ludvig stå för det mesta av grannlåten, men naturligtvis lär ju någon ung och oväntad kliva fram och bli den näste Gagic.

För att summera: Det finns all anledning att tro på Halmstad Hammers även denna säsong. Men. Som den försiktiga general jag är så har jag dem som sexa i mitt tips från den södra Hockeyettan.

Exit mobile version