Site icon hockeystaden.se

Nytt publikbesked idag – så tänker Hockeyettan om seriestarten i helgen

Idag meddelade inrikesminister Mikael Damberg och Kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind att ett förslag för publiklättnader från och med den 15 oktober ligger färdigt. Hockeyettans ligachef Mats Johansson säger att man komma starta till helgen och inte skjuta fram seriestarten till efter den 15 oktober.

Hockeystaden.se når Mats Johansson mellan två möten för att få hans kommentar kring dagens besked från inrikesminister Mikael Damberg och Kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind.
— Det är färskt nu och jag såg inte pressträffen själv. Jag har bara hunnit ögna igenom på Aftonbladet och Expressen. Men det verkar ju som att vi från och med den 15 kan få ta in 500, säger han.

På fredag drar Hockeyettan igång med mötet Visby/Roma – Vallentuna och sedan kommer det rulla på. Fem omgångar ska spelas innan den 15 oktober, dagen då det enligt dagens besked troligtvis kan bli 500 personer på läktarna. Mats Johansson är noga med att poängtera att ett beslut om att skjuta fram i två veckor ligger ovanför hans huvud, men menar att det kommer bli svårt att göra ändringar nu.
— Det är bara tre dagar kvar. Nu är det lite sent att göra det, jag vet att det höjts röster för att pausa och så vidare, men nu har vi kommit så nära seriestart och klubbarna har ett ansvar mot sina lokala sponsorer och som liga totalt sett så har vi ett ansvar mot våra samarbetspartners, säger han och fortsätter:
— Som jag uppfattar det så vill de flesta köra nu när vi kommit så här långt och beskedet idag gör det väl tydligare ändå.

Exit mobile version