Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Kan våghalsiga spelet kosta KHK Allettan?

Efter en sen start har de stått för en stark silly season, om än med vissa bakslag. Men frågan är om inte det våghalsiga spelet med truppen kan komma tillbaka och bita KHK rejält där det gör som ondast.

”Hälsa honom att svensk utrikespolitik är inga pajaskonster. Det är inte hä hä och hep hep”, sa statsminister Olof Palme 1983 i ett angrepp mot moderatledaren Ulf Adelsohn. Det är dessa bevingade ord jag tänker på nu 37 år senare när Karlskrona HK ska ta sig an Hockeyettan södra. Min känsla är nämligen att klubben inte riktigt verkar ha förstått hur tuff serien är.

Idag kom beskedet att Karlskrona går miste om de kanadensiska talangerna Ridly Greig och Connor McClennon. De släpps helt enkelt inte av sina juniorklubbar på andra sidan Atlanten. Bara en sådan sak att KHK basunerar ut att de är klara innan de faktiskt är det är värt en krönika, men jag lämnar det så.

När duon värvades så berättades det från klubbhåll att man egentligen hade tänkt att inleda säsongen med nio forwards för att fylla på från klubbens Superelitlag. Men, man kunde helt enkelt tacka nej till kanadensarna och därför skulle man starta säsongen med tio forwards. Nu är man då tillbaka på åtta kontrakterade forwards och då får man väl anta att de ska fylla på med en till innan det brakar loss i början av oktober.

Men hela den här inställningen att grundtanken är att inleda med nio forwards får mig att fundera en smula. Det känns våghalsigt, extremt våghalsigt till och med. KHK har spetsen, det råder ingen som helst tvekan om det. Niklas Johansson, Oskari Siiki, Filip Nordström, Mikael Roslund är absoluta toppspelare i ligan och resten av anfallarna på kontrakt går inte av för hackor de heller.

Tittar vi enbart på de två första kedjorna så tillhör KHK den absoluta toppen av ettan. Men sen då? Nja, då ser det tunt ut. Man har förvisso ett lag i Superelit, men de ligger just nu i botten av sin serie och ifjol blev de klar jumbo. Jag är rädd för att kvalitén som behövs i den råstarka södra serien inte står att finna på klubbens lager.

I dessa tider ska ju klubbarna dessutom vara extra försiktiga vid förkylningar. Ett korsband här och två nysningar där så sitter klubben riktigt rejält i skiten. För det är tuffa matcher var och varannan kväll i Hockeyettan Södra och bredden kommer behövas.

Troja, Nybro, KRIF, Vimmerby, Halmstad, Kalmar och Tranås kommer tillsammans med KHK göra upp om platserna till Allettan. Alla med sylvassa lag som definitivt kan rå på ett Karlskrona med ordinarie trupp. Mörrum, Hanhals, Tyringe och Borås är lag som man inte heller ska räkna bort och vädrar de blod så hugger de direkt. Dessutom lär det vara extra tändning hos motståndarna bara genom att ha ex-SHL/allsvenskarna på andra sidan.

Vi ska komma ihåg att Karlskrona kom igång väldigt sent med sitt lagbygge då deras degradering från allsvenskan drog ut på tiden. Jag kan förstå klubbledningens resonemang att inleda med några man kort för längre in på säsongen se vad för behov man behöver fylla. Men frågan är om inte detta är i den våghalsigare skolan. Lite otur med skador och förkylningar i inledningen så kan tåget till Allettan lämnat perrongen redan efter ett par veckor.

Exit mobile version