Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: 47 lag – 47 poängkungar

Det är över en månad kvar till seriestart. Men redan nu får ni ett våghalsigt tips om vilka som blir säsongen 20/21:s interna poängkungar i de 47 lagen som utgör Hockeyettan.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Boden

Kristoff Kontos gjorde 33 poäng på 24 matcher för Vimmerby ifjol. Blir bytet från norr till söder lyckat för kanadensaren så ser jag ingen anledning till att han skulle slå av på takten.

Borlänge

Sedan Markus Persson klev ner till Hockeyettan igen 2018 så har han spelat i en egen division. 63 poäng ifjol och det mesta tyder väl på att det blir 50-60 poäng igen från 30-åringen.

Borås

Henrik Eriksson hade lite skadebekymmer ifjol. Trots det blev det 43 poäng. Överkvalificerad för ettan och kommer även i år bära Borås på sina axlar.

Enköping

Efter Jesper Bärgårds 25 poäng häromåret så drog han vidare till Vimmerby ifjol. Men det blev inte den där jättesuccén. Varken där eller i Tranås som han avslutade säsongen i. Nu är han tillbaka i moderklubben och har dessutom en starkare omgivning runt sig sen sist. Det kommer vara många om budet i Enköping, men Bärgård kommer ta hem titeln som intern poängkung.

Forshaga

Oliver Kandergård vann ifjol. Jag tror han gör det igen.

Grums

Johan Mörnsjö gjorde 44 pinnar för Nyköping ifjol i den västra serien. Nu byter han klubb och stannar i västra. Jag tror han fortsätter på den inslagna vägen.

Halmstad

Martin Pärna är väl den man spontant tänker på först när det handlar om offensiv spets i Halmstad. Han tar hem detta.

Hammarby

Man hämtar in Pontus Okerblad efter två starka säsonger i Kumla. Han lär ta hem detta.

Hanhals

Jag har sagt det förr och säger det igen. Chansen är stor att vi kommer få se Tony Pappila poängexplodera säsongen 20/21.

Dalen

Adam Hirsch har för vana att göra poäng. Det fortsätter han med i Norrahammar.

Huddinge

Oj, vem ska välja av alla spetsiga forwards? Vi kör på Christian Blomqvist.

Hudiksvall

För två säsonger sedan gjorde Christoffer Jansson 41 poäng för Borlänge. Efter en säsong i allsvenskan för Timrå är han nu tillbaka i tredjeligan. 22-åringen är en av de som ska leda offensiven i Hudiksvall och de förväntningarna kommer han motsvara.

Sundsvall

Det råder nog inga som helst tvivel om att Jonas Lindström kommer ta hem det här.

Troja

Alexander Bjurström kommer blomma ut på seniornivå nu. I hård konkurrens tar han hem poängligan.

Kalix

Ska vi säga som så att Johan Pettersson tar hem det?

Kallinge/Ronneby

Alexander Heiver vräkte in 44 poäng ifjol. Han valde att stanna ytterligare en säsong i Blekinge och det finns ingen som helst anledning att tro på en dipp. Speciellt inte när ledarstaben som gav honom så stort förtroende ifjol är kvar.

Kalmar

Det lossnade rejält för Victor Crus Rydberg ifjol och det sägs att han hade locktoner från allsvenskan. Men han kör vidare ytterligare en säsong i Kalmar och kommer dra ett stort lass offensivt.

Karlskrona

Det var ett tag sedan Niklas Johansson lirade i Hockeyettan nu. Men han har en historik av poängpiskande på nivån och är egentligen överkvalificerad för tredjeligan. Nu vet vi inte hur KHK:s trupp kommer att arta sig när säsongen drar igång. Men av de som finns i truppen just nu så känns Johansson som det mest logiska valet.

Kiruna AIF

Jag lurar på om inte finländaren Niklas Salo tar hem detta.

Kiruna IF

Kristian Ferletak har vräkt in poäng de senaste säsongerna i olika lag och ligor. Han ligger bra till att vara poängbäst i det här laget när säsongen ska summeras.

Kumla

55 poäng i förfjol gav ett allsvenskt kontrakt för Victor Wänghult. I Västervik gick det inte riktigt lika bra och är nu tillbaka för att studsa upp igen.

Köping

Marcus Viitanen har goda möjligheter att vinna för andra året i rad.

Linden

Känns som det kan vara många om budet här. men jag tippar på Linus Ageborg.

Lindlöven

Det känns som att det kan vara dags för Max Lalander nu.

Malung

Finländaren Carl-Axel Braskén gjorde 47 poäng för Boro i division 2 förra säsongen. Det är starka papper i den starka södra tvåan och steget till botten av västra är inte jättestort. Jag tror den gode Braskén kan bli en sensation i den västra ettan.

Mariestad

Douglas Lögdal brukar alltid göra mycket poäng i Mariestads-tröjan. Jag tror på honom.

Mörrum

Säger jag någon annan än Marcus Paulsson så är det grovt tjänstefel.

Nybro

Här kan det bli riktigt tajt i toppen. Men jag lägger en slant på att Matej Galbavy tar hem det.

Nyköping

Christian Axelsson ligger bra till för poängkungstiteln

Piteå

Det här kommer Magnus Isaksson ta. Igen.

Segeltorp

Vad tror vi om Johannes Yücel?

Lejon

Det finns bara sju spelare på kontrakt i dagsläget. Sebastian Palukka är en av dessa. Han vann den interna poängligan ifjol och jag får helt enkelt gå på honom nu också.

Skövde

Det brukar bli Henrik Thegel som vinner. Känns som den trenden inte kommer brytas denna säsong heller.

Sollentuna

Lucas Lagerstedt känns som det självklara valet här.

Strömsbro

Min känsla säger att nye Johan Eriksson har goda möjligheter här.

Surahammar

Det finns en del att välja mellan, men jag känner att Jakob Forslund kan vara en vinnare här.

Teg

Sebastian Manberg blir kvar ytterligare en säsong. Han vann ifjol och det finns mycket som talar för att han gör det den kommande säsongen också.

Tranås

Anders Skoog brukar ligga med i toppen av den interna poängligan. Det är många om budet i TAIF, men jag satsar mina pengar på honom.

Tyresö/Hanviken

Dennis Nordström hämtas in från Huddinge och på förhand känns han som det mest givna valet här.

Tyringe

I Skåne kommer Kevin Lopatto få hur mycket speltid och förtroende som helst. Jag ser ingen annan som kan utmana amerikanen här.

Vallentuna

De kommer kunna ställa upp med en poängglad stjärnparad i vinter. Det finns ett gäng att välja mellan, men om ni tvingar mig att säga någon så blir det Stefan Söder.

Vimmerby

Jag får en känsla för nye Jonas Nyman.

Visby

Mycket är nytt på Gotland. I finländaren Sami Tamminen har man en redan färdig stjärna. Så steget till att välja honom som intern poängkung känns inte så vågat.

Vännäs

Här är det riktigt, riktigt svårt. Men jag säger Kevin Weiskog på denna. Det känns som han är den i truppen med störst potential till att kunna göra mycket poäng.

Wings

Lär vara jämnt i toppen. Jag drar till med en liten miniskräll. Jag tror på nye Oliver Ödman Hadzinikolic.

Örnsköldsvik

Möjligt att Ludwig Niederbach kan plocka det här.

Östersund

Det finns mycket nytt och intressant i offensiv väg i Östersunds trupp. Men jag håller mig till en gammal räv. Elias Bjuhr.

Vad tror ni, sätter jag 30 av 47?

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version