Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Hockeyettans bästa målvaktspar

Hösten är på intågande och säsongsstarten i Hockeyettan är i antågande. Idag rankar hockeystaden.se ligans fem bästa målvaktspar.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

5. Sebastian Andersson och Pontus Eltonius, Huddinge

Liksom alla andra målvaktspar på den här listan så är det två målvakter som likagärna skulle kunna ha varit förstemålvakter någon annanstans. Pontus Eltonius stod för en riktigt stark debutsäsong i ligan för två år sedan när han vann målvaktsligan i öst. Hade, liksom hela Huddinge, ett något tyngre fjolår. Vi vet att kapaciteten finns där, plockar han fram storspelet från 18/19 säsongen som kommer?

Efter en liten målvaltscirkus där Vita hästen ryckte August Hedlund sent får nu Eltonius sällskap av rutinerade Sebastian Andersson. Andersson skulle egentligen spelat för Väsby, men när de hoppade upp ett snäpp i seriehierarkin lånades Andersson ut. 30-åringen har fem stabila säsonger bakom sig i Hammarby och det ska bli spännande att se hur hans utveckling tar vägen när han nu kommer till ett bättre lag.

4. Henrik Edström och Arvid Stenmark, Teg

Två målvakter som gjort ett gäng säsonger nu på nivån. Stenmark tog ifjol ett kliv till att etablear sig som en av de bättre målvakterna i ettan. Som parhäst får han nu Henrik Edström, som hade en lite sämre säsong i Vännäs, men som tidigare visat att även han är en mycket bra målvakt. Ett intressant målvaktspar i norr.

3. Tomas Rydén och Gustav Bågenvik, Vimmerby

Vimmerby räknade knappast med att Rydén skulle stanna även nästa säsong och passade då på att knyta till sig Grums-succén Gustav Bågenvik. Tomas Rydén har under ett antal år nu visat att han är en av Hockeyettans allra bästa målvakter. Bågenvik gjorde det väldigt bra i Grums när de tog sig till Allettan.

2. Hugo Fagerblom och Robin Wallin, Skövde

Hugo Fagerblom går mot sin femte säsong i ettan och kan sägas vara varm i kläderna. Får anses kunna bära förstaspaden i de flesta klubbar. Hade han tuff konkurrens ifjol i form av Viktor Andersson, nu i Skövde, så blir konkurrensen än mer uppskruvad i år då Robin Wallin ansluter från AIK.

Wallin slog igenom på allvar i Mariestad för några år sedan. Efter en mellansäsong i Grästorp hittade han upp på spåret igen i Väsby säsongen 18/19 och gjorde det så bra att AIK, då topplag i allsvenskan, valde att lägga beslag på honom. Fjolåret var tuffare med spel i två klubbar, Kristianstad och AIK, samt en skada som hämmade hans säsong. Här får Skövde in en egen produkt med potential att vara en av hela ligans bästa målvakter.

1. Robin Christoffersson och Carl Hjälm, Östersund

Paret var i särklass under fjolårets höstsäsong i norr. De slutade etta och tvåa i målvaktsligan och de placerade sig också högt upp i Allettans målvaktsliga. Nu går de in på sin andra raka säsong tillsammans och det finns ingen anledning att tro att det skulle bli sämre. Delade broderligt på förtroendet ifjol och så lär det fortsätta till hösten.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version