Site icon hockeystaden.se

Dags för uppstart i hockeysverige

Hockeysverige har alla väntat med stor spänning på den kommande säsongen, ovissheten har varit stor kring uppstarten. När det nu fastställts att alla divisioner kommer gå igång, om än lite senare än vanligt, kan vi vara lugna. Favoritsporten på is fröjdar många i Sverige oavsett nivå. Från SHL ner till Division 3 är intresset stort, engagemanget vi kan se runt ishallarna är svårt att mäta med hockeyskola och lag i alla åldrar.

Med en avbruten säsong förra året får vi nu ”börja om från början” utan några skiftningar av lag mellan serierna. Och det är nog rättvisast så, för hur hade vi kunnat veta vilka som egentligen förtjänade uppflyttning utan att avsluta de kvalificerande matcherna? Denna säsong kan vi nästan räkna med att förra årets toppklubbar är än mer motiverade att visa vart skåpet ska stå.

SHL

Uppstarten av den svenska högstaligan SHL har blivit bestämd till den 19 september. Under sommaren har vi kunnat följa lagen i deras försäsongsträning och sett hur de satsat hårt på att bygga ihop lagen genom att svetsa samman trupperna. Man försöker hitta lagets identitet och vi kan bland andra se hur Djurgården jobbat med att hitta just den DIF-stilen som ska föra de mesta mästarna till nya framgångar. Vi kan se hur flera av lagen värvat inför säsongen för att fullfölja sina lagbyggen och här senast har både Rögle och Frölunda fått behålla sina NHL-spelare, Nils Höglander har fått order om att inleda säsongen i Rögle och SHL från sitt Vancouver, detta eftersom att NHL-starten blir lite senare än vanligt. Övikssonen Jesper Sellgren som tillhör Carolina har även han blivit utlånad, detta till Frölunda som är nöjda med att få chansen att vidareutveckla den 22-åriga talangen. Det återstår att se om talangerna bidrar till vinster för sina lag, mer info om stundande säsong och bettingtips ishockey finns alltid att tillgå.

Hockeyallsvenskan

Även Sveriges näst högsta liga Hockeyallsvenskan är på gång, 11 september smyger de igång den första omgången med ett gäng matcher. Som vanligt finner vi många anrika lag i serien med bland annat AIK, MODO, Björklöven och Timrå som alla krigar för att komma tillbaka in i hockeyns finrum.

Inför säsongen har Hockeyallsvenskan valt att byta svid, man vill bli lite mer igennkänningsbar och den nya logon ska ge mer matchkänsla för fansen. Utöver det har man även valt att ta bort kvalserien för att ersätta med ett slutspel av Hockeyallsvenskan där vinnaren av slutspelet direktkvalificeras till SHL. Man hoppas med dessa ändringar att göra ligan lite mer attraktiv för fansen. Man har även ändrat på sistaplaceringarna där lag 13 och 14 får spela en Play Out-serie i bäst av fem matcher, vinnaren stannar kvar i serien.

Det är med stor spänning vi väntar in denna säsongs uppstart, med förändringarna och den extra långa försäsongsträningen hoppas vi på motiverade spelare och ishockey med hög kvalitet. Vi har väntat länge för ännu en säsong och hoppas på många flera pärlor likt denna i år med.

Exit mobile version