Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Flyger de hela vägen till Allettan?

Det är mindre än sju veckor kvar nu tills pucken släpps för Hockeyettan säsongen 20/21. Nedan tar vi oss en titt på ett gäng som mycket väl kan ta sig till Allettan. Trots att det inte pratats så mycket om dem på förhand.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Som vanligt när det handlar om förhandssnacket inför den östra Hockeyettan så pratas det om Huddinge, Hudiksvall och Visby. De tre stora. Till denna säsongen så kan vi addera hemvävda Strömsbro och storsatsande Vallentuna till samlingen över kandidater för Allettan. Men ett lag har det varit märkligt tyst om, gänget som ifjol bara var två poäng ifrån Allettan. Detta som nykomlingar.

Jag pratar naturligtvis om Wings. Sedan den succéartade comebacksäsongen i Hockeyettan har man gjort ett riktigt tungt tapp i poängkungen Christian Blomqvist som istället har valt att fortsätta sin karriär i Huddinge. Dessutom har målvakten Andrej Vasiljevic lämnat för Vallentuna. Men i övrigt är det i stort sett intakt. Fem spelare gjorde 30 poäng eller mer under 19/20 och av dessa stannar fyra kvar. Överlag ser forwardssidan ordentligt smaskig ut med Pontus Andersson, Rasmus Hedin, Otto Larsson och Johan Mohlin som stannar kvar. Addera Nick Hedemyr som hämtas in från Väsby och vi har ännu en som ska kunna klämma dit 30 poäng eller fler.

Oliver Ödman Hadzinikolic ansluter från Nyköping där han gjorde 28 poäng ifjol och 21-åringen har visat genom åren att han har många poäng i sig. Överlag ser forwardssidan väldigt intressant ut med både spets och bredd och spontant känner jag att det bara är Huddinge och Hudiksvall som är vassare framåt om man ser till både spets och bredd. Just nu. Fler spelare ska ju säkerligen in hos en del konkurrenter.

På backsidan känns det också gediget. Kanske inte lika gediget som på forwardssidan. Men nye Jonathan Tordhall från Piteå känns spontant som ett oerhört spännande nyförvärv. Det är väl troligt att han kommer få lite mer utrymme i den östra serien. Sedan tidigare finns Sebastian Lindström, Niklas Larsson och Sebastian Båvensjö i laget och dessutom hämtar man in Gabriel Österberg och Mikael Lengmo på lån från Väsby.

Som sagt. Det känns gediget även på backsidan.

I dagsläget har flygplatsgänget bara en målvakt på kontrakt. Trots att flyktade Andrej Vasiljevic kunde visa upp en bättre statistik ifjol så var det Richard Mutze som stod flest gånger. Han är kvar. Möjligt att han kanske får Väsbys Sebastian Andersson som parhäst. Rutinerade Andersson ska lånas ut och blir det till Wings så ser målvaktsparet ruggigt stabilt ut.

Sist men inte minst. Coachen Mattias Valente är kvar. Han har byggt upp laget från division 2 till att nästan ta sig till Allettan och nästan ta sig till playoff från vårserien. Kan han klämma ut några procent till ur en trupp som på förhand ser starkare ut än vid samma tidpunkt ifjol så kan det bära hela vägen till Allettan. Alla spelare som är kvar från fjolåret är ett år äldre och ett år mer rutinerade.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version