Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Tre förslag till nytt arenanamn

Gårdagens stora snackis på gator och torg i Jönköping var givetvis HV71:s besked om att namnet Kinnarps Arena går i graven. Nu spekuleras det för fullt över vad det nya namnet ska bli. Nedan får ni tre förslag som skulle sitta som en smäck.

Man kan ägna en lördagsförmiddag åt annat än att vara lite bitter. Men lite bitter är just vad jag är idag. Bitter på mig själv och min egen senfärdighet. Anledningen är att jag för några dagar sedan fick ett riktigt bra tips om att Kinnarps Arena eventuellt var på väg att byta namn då avtalet med Kinnarps nu löper ut.

Sedan dess har jag grävt lite försiktigt i det där med målet att så småningom slänga ut en nyhet om det hela här. Ett avslöjande. Tyvärr räknade jag inte med att HV själva skulle vara så snabba med att gå ut med det hela.

Well. Så kan det gå och det är bara att dra lärdom.

Kinnarps Arena är alltså ett avslutat kapitel och det är inte känt vad kommande namn kommer bli. En spekulation jag fick till mig var att Riksbyggen skulle kunna bli namnsponsor. Jag vet inte hur mycket det ligger i det där.

Jag tycker Kinnarps Arena har legat mycket bra i gommen och, nu är det förvisso 20 år sedan, men jag har för mig att namnet satte sig rätt omgående redan från start hos befolkningen i Jönköping. Bytet från Rosenlundshallen till Kinnarps Arena gick smärtfritt.

Jag fattar att det är enorma pengar inblandade när det handlar om en namnsponsor. Viktiga pengar till klubbarna och det finns absolut goda skäl att se pengarna före ett välklingande arenanamn.

Nu har jag inte läst allting som stått i media om det förestående namnbytet, men om jag inte är helt ute och cyklar så framgår det faktiskt ingenstans att det är en ny partner som ska presenteras. Det får nu en ishallsromantiker som mig att försiktigt drömma lite om vad det kommande namnet kan bli, blir det kanske något som HV71 kommer upp med själva?

Jag förutsätter att det nya namnet i stora drag redan är klart, jag tycker mig läsa det mellan raderna och blir det nu så att en ny arenasponsor hoppar in så hoppas jag innerligt att man från klubbens sida valt med omsorg. Det finns faktiskt inget värre än ishallar/arenor som heter något i stil med “FGVRTE4200 ARENA”. Monitor ERP Arena? Vad är det? “Ska du med till Ärrrrpen?”

Vi brinner alla för olika saker och det här med arenanamn är något jag personligen brinner för. Därför lastar jag ut tre förslag på nytt namn till HV71:s hemmaborg. Som sagt så tror jag redan att det är mer eller mindre klart vad det nya namnet kommer bli, men att man väljer att hålla på det till rätt tillfälle.

Stefan Liv Arena

Ett drömscenario. Det skulle vara den ultimata hyllningen till en av svensk hockeys största profiler genom tiderna samt HV:s främsta ikon.

Jag skulle applådera detta namnet alla dagar i veckan, men jag ser också en stor problematik. Det ger nämligen bra med deg för klubbarna att sälja ut arenanamnet. HV71 är en stabil klubb ekonomiskt, nu. Men vad händer om det förändras om 10-15 år man inte har något annat val än att sälja namnet? Vem vågar ta det beslutet och samtidigt troligtvis få hela Jönköping mot sig?

Rosenlundshallen/Rosenlundsarenan

Tillbaka till rötterna. Kinnarps Arena är byggd där gamla Rosenlundshallen stått mellan 1958 till år 2000. Med tanke på att klubben fyller 50 år nästa vår så skulle det vara fantastiskt om man gick tillbaka till det gamla namnet som en hyllning till sin egen historia.

Nu är HV71:s hemmaborg ingen ishall, det är en arena och möjligt att man skulle välja att köra namnet i en något modernare tappning och Rosenlundsarenan istället.

Husqvarna Garden

Det här namnet har jag faktiskt fått tips om och dessutom har jag sett det nämnas i sociala medier. Genialiskt då det binder samman just hockeykänslan med huvudsponsorn Husqvarnas stora sortiment att trädgårdsmaskiner.

Exit mobile version