Site icon hockeystaden.se

Fjolåret gav mersmak: “Allsvenskan eller utlandet som gäller”

Viktor Näslund. Foto: Henrik Skoglund

Han testades i allsvenskan för två klubbar säsongen som var och han vill tillbaka till den ligan. Just nu står det dock still på marknaden och den förre Dalen-backen Viktor Näslund vet inte riktigt vad framtiden har att erbjuda.
— Det är några som har ringt, men jag har sagt att det är allsvenskan eller utlandet som gäller, berättar han för hockeystaden.se.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Sedan Viktor Näslund lämnade moderklubben HV71:s J20-lag 2012 har han spelat åtta raka säsonger i Hockeyettan. Faktum är att hans 308 matcher gör honom till den spelare som gjort flest matcher i ligan från hösten 2012 och framåt. Men just nu är hockeyframtiden oklar.

Dalen, hans senaste klubb, spikade sin backsida till den kommande säsongen i förra veckan.
— Vi har inte snackat sen en månad tillbaka, men jag ville inte skriva på då utan sa att jag skulle vänta. Sen ville de ta den här vägen och då får de väl göra det, berättar Viktor Näslund för hockeystaden.se och fortsätter sina funderingar:
— Det är klart, hade det varit många i min ålder som varit kvar så kanske jag hade sajnat direkt. Men det är ju många som stuckit iväg nu.

FÅTT MERSMAK PÅ LIGAN

Som Viktor Näslund säger så är det många spelare i hans ålder som lämnat Dalen inför den kommande säsongen. Målvakten David Elmgren har försvunnit till Tranås och duon Erik Glimberg och Timmie Persson har lagt av. Även Jonathan Tholander ser av allt att döma ut att lägga skridskorna på hyllan. Men Viktor Näslund vill spela vidare och de allsvenska chanserna ifjol har gett honom mersmak på ligan.
— Jag vill testa mina vingar någon annanstans. Jag fick känna på allsvenskan under säsongen som var. Jag kanske inte fick spela asmycket, men jag känner ändå att det gick bra för mig på vissa matcher och att jag hängde med.

Men än så länge har det inte kommit några anbud från allsvenskan.
— Man hade väl lite otur nu också med Corona och allt, det är väl inte jättelätt att hitta klubbar. Många avvaktar ju. Man är väl inte hetast på marknaden heller, inte så att klubbarna ringer utan man får ringa själv och kolla runt och det är väl inget jag varit asbra på. Det är nu de senaste veckorna som jag har börjat kolla runt lite.

BRA TVÅVÄGSBACK

Under de två första senioråren spelade Viktor Näslund i Mörrum, när Dalen tog klivet upp till Hockeyettan 2014 flyttade han hem till Jönköping och under de totalt åtta säsongerna i ligan har han växt ut till en bra tvåvägsback. Kännetecken är bra förstapass och en vass skridskoåkning.
— Jag är en stabil back bakåt som gillar att förstöra för motståndarnas bästa spelare och vara lite jävlig. Jag tycker det är kul att spela boxplay, det är väl där jag står ut just nu, kommenterar han själv.

Ifjol gav 27-åringens spel utdelning i form av att han testades i både Karlskrona och Västervik i allsvenskan. Totalt blev det 14 matcher i andraligan. Det är mot allsvenskan han blickar nu också.
— Man vill ju spela så högt upp som möjligt. Jag känner ändå att det gick hyfsat bra. På de få matcher jag ändå fick så känner jag att man kan växa in i det ännu mer om man får fler matcher. Jag fick mersmak när jag fick känna på det och det var kul också. Man spelar ju för att det är kul. Det är ju så det är.

Han håller även dörren öppen för spel i utlandet.
— Jag har tänkt Danmark och liknande, jag har hört bra om den ligan. Jag har pratat med såna som spelat i Alp-ligan också och det ska också vara en bra serie. Sen finns det ju andra ligor också, men jag har inte kollat så mycket. Men jag är öppen för ganska mycket, men om jag skulle jag få något från allsvenskan så är det klart jag skulle ta det alla dagar i veckan.

UTESLUTER INTE HOCKEYETTAN

Viktor Näslund berättar att han tränar och håller igång på egen hand just nu. Hittills har det varit skralt med anbuden. Några klubbar från ettan har dock hört av sig.
— Det är några som har ringt, men jag har sagt att det är allsvenskan eller utlandet som gäller. Sen om det kommer något bra från en ettanklubb som…Jag vill ju i så fall gå till en klubb som gått till kvalserien de senaste åren.
— Det är kul att spela i Dalen och spela i södra serien, men vi har spelat i fortsättningsserien alla år utan ett nu under de åren jag varit i Dalen och det är inte så himla glamouröst.
— Det finns ju en bakväg upp till playoff, men den är riktigt tuff ändå. Det är ju Allettan man vill spela efter jul och sen fortsätta. Det är väl i så fall något sånt lag man skulle vilja hoppa in i.

Han är fast besluten om att fortsätta spela, även om det just nu går trögt i jakten på en ny klubb.
— Nu får man leta under sommaren, sedan får man väl hoppa på ett tryout-kontrakt i augusti. Om det inte blir det så…säger han och avslutar inte meningen.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version