Site icon hockeystaden.se

Succébacken siktar mot allsvenskan: ”Varit i kontakt med flera klubbar”

Han stod för karriärens bästa säsong, vann backarnas poängliga och hade bäst plus/minus i hela Hockeyettan. Nu blickar Erik Flood tillbaka upp mot Hockeyallsvenskan och flera rykten placerar honom i Kristianstad.
– Det enda jag kan säga är att Kristianstad är en av flera klubbar som jag har varit i kontakt med, säger 24-åringen till hockeystaden.se.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Efter att ha fått sitt stora genombrott den här säsongen lämnade Erik Flood Hudiksvall och just nu är den klubblöse backen hemma hos föräldrarna i Borlänge och laddar upp inför nästa säsong.
– Det rullar på som vanligt med träningen. Enda skillnaden är att man kör mest själv nu men man har väl kört själv ganska många somrar tidigare också, säger Flood till hockeystaden.se och fortsätter:
– Jag har inte varit på is någonting men jag har tänkt att jag ska åka in till Falun och köra något ispass där snart.

Flood och hans Hudiksvall hade en bra säsong som såg till att man var nära att ta sig till kvalserien för andra året i rad innan säsongen ställdes in.
– Jag tycker att det gick bra. Första serien (Hockeyettan Östra) känns egentligen bara som en lång transportsträcka. Jag tycker att det var ganska ojämnt mellan lagen. Det var några lag som höll bra klass sedan var det väl hälften som höll lite lägre klass. Det är ganska svårt att spela sådana matcher för det blir ju väldigt annorlunda då. Vi tränade jäkligt hårt från augusti fram till jul och trappade av lite när Allettan öppnade. Vi lade nästan mer fokus på träningarna än på matcherna då under den tiden.

”BLIVIT MER AV EN TVÅVÄGSBACK”

För 24-åringen själv lossnade det rejält den här säsongen. Från sin backposition gjorde han 42 poäng på 40 matcher vilket gav honom segern i backarnas poängliga. Hans +34 var också bäst bland alla spelare i Hockeyettan när det kom till plus/minus-statistiken.

Var det din bästa säsong i karriären?
– Ja, det skulle jag väl säga. Personligen tycker jag att det gick bra i de flesta matcherna, säger han och fortsätter:
– Jag fick en väldigt stor roll. För det mesta spelade jag i dubbla powerplay, i alla fall från det att Allettan började till säsongens slut. Jag fick en otroligt stor roll och poängen trillade ju in också men jag tycker att jag har utvecklat hela biten med allting. Inte bara offensiven utan även det defensiva och jag känner att jag har blivit mer av en tvåvägsback än bara offensiv som jag har varit tidigare. Fick spela mycket i boxplay också vilket jag inte riktigt gjort förut.
– Jag fick mycket hjälp av både Per Ljusteräng (huvudtränaren) och ’Mange’ Nilsson (assisterande tränare). De var på mig i princip varje träning att jag inte skulle vara nöjd utan hela tiden jobba för att bli bättre och bättre och det hjälpte mig mycket i att bli en bättre helhetsspelare.

I slutet av april kom dock beskedet att Erik Flood inte kommer att fortsätta karriären i Hudiksvall utan istället måste söka sig om efter en ny klubb.
– Nej, jag blev ju inte kvar i Hudik. Jag vill spela så högt upp som möjligt. Det var väl målet när jag gick ner till ettan att jag ville komma tillbaka och spela så högt upp som möjligt. Det är klart att man strävar efter allsvenskan men målet är att spela högt upp.

VILL TILLBAKA TILL ALLSVENSKAN

Efter succésäsongen finns det intresse från utländska klubbar – men han hymlar inte med att hans främsta mål är att spela i Hockeyallsvenskan.
– Det har funnits intresse, jag har varit i kontakt några allsvenska klubbar. Det har funnits lite intresse utomlands också.
– Jag har väl varit öppen för allting egentligen men jag tycker att allsvenskan håller en bra klass och det är ju främst det som jag har strävat efter och jobbat för; att ta mig tillbaka till allsvenskan.

Hockeyallsvenskan är ingen främmande miljö för Erik Flood. Som junior kom han fram och gjorde en stark debutsäsong i Mora innan skador förstörde för den skicklige backen. Därefter blev det spel i både Almtuna och Vita Hästen men han lyckades aldrig riktigt få fäste i allsvenskan vilket ledde till att han tog klivet ner till Hockeyettan i slutet av 2018.

Vad krävs för att du ska kunna etablera dig i allsvenskan den här gången?
– Personligen tycker jag att jag har utvecklats otroligt mycket på det ett och ett halvt året som jag har haft i Hudiksvall. Jag känner mig själv som en bättre hockeyspelare över hela banan, både i offensiv och defensiv zon. Samtidigt så vill man ju kunna spela samma spel på en högre nivå som man har gjort i Hudiksvall. Det är klart att det gäller att vara ännu mer fokuserad och lägga ner den tiden och träningen som behövs.
– Jag själv känner att jag håller måttet för att kunna spela på en högre nivå och ta klivet upp på allvar den här gången.

”HAR VARIT I KONTAKT MED KRISTIANSTAD”

Redan i början av april kom Sport-Expressens Mr. Madhawk med uppgifterna att Erik Flood var klar för en övergång till Kristianstad och därefter har ett flertal rykten placerat 24-åringen i den skånska klubben. För hockeystaden.se bekräftar han nu att han har varit i kontakt med KIK men säger även att han inte har gjort klart med något inför nästa säsong.
– Jag har varit i kontakt med Kristianstad, det har jag varit. Jag var ju utlånad dit några matcher när jag var i Almtuna. Allt vad jag hört och upplevt själv så ska det vara en otroligt fin och bra klubb och staden är bra också. Jag har sambo nu så man är ju inte själv i alla beslut längre heller som när man var yngre.
– Det är ingenting som är helt klart, jag har sett att ryktena har gått runt. Men det enda jag kan säga är att Kristianstad är en av flera klubbar som jag har varit i kontakt med.

Att komma fram till vilken klubb han ska spela i nästa säsong har tagit lite längre tid än planerat men Erik Flood hoppas ha någonting klart inom den närmaste framtiden.
– Det handlar mest om att allt ska kännas bäst och allt sånt. Sedan har väl de flesta klubbar svårt att veta exakt vilken ekonomi de har att röra sig med. Men det kommer säkert att lösa sig snart framöver här.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version