Site icon hockeystaden.se

KLART: Nytt slutspel – seriestarten skjuts fram

Idag kom beskedet. Hockeyettans slutspel ändras till den kommande säsongen och seriestarten skjuts fram till den 4 oktober. I ett pressmeddelande meddelar dock Hockeyettan att både seriebestämmelserna och seriestarten är av preliminär karaktär.

Det var under ett styrelsemöte under dagen som Svenska Ishockeyförbundet klubbade det hela preliminärt. Förutom den preliminära senare seriestarten så var den stora nyheten att man anammar ett helt nytt sätt att kvala fram det lag som kvalificerar sig för allsvenskan.

I ett pressmeddelande berättar Hockeyettan att slutspelet kommer innehålla 20 lag och den första omgången avgörs som ett slags play-inn mellan de fyra vinnarna av vårettorna samt lag 7-8 från båda Allettorna.

I åttondelsfinalerna kommer 16 lag att ingå. Utöver de fyra lagen från den första omgången så ansluter även lag 1-6 från de båda Allettorna. Sedan fortskrider slutspelet fram tills fyra lag återstår. De fyra gör upp i en kvalserie om en plats i allsvenskan. Det laget som vinner kvalserien byter plats med det lag som förlorar allsvenskans inhemska playout.

Genomgående genom slutspelet är att de högre rankade lagen väljer sitt motstånd bland de övriga.

Ta del av hela pressmeddelandet här.

Exit mobile version