Site icon hockeystaden.se

Förre juniorlandslagsmannen byter allsvenskan mot ettan

Han testades i juniorlandslaget hela vägen från pojkåldern och uppåt. Nu står det klart att Erik Aterius flyttar hem til moderklubben Borås HC igen.

Erik Aterius har Borås som moderklubb men flyttade tidigt till Leksand där han spenderade sina juniorår. Under juniortiden frekventerade han med jämna mellanrum pojk- och juniorlandslagen och spelade bland annat Hlinka Gretzky Cup 2016.

Efter att ha spenderat merparten av fjolårssäsongen, hans första som senior, i Västervik byter han nu allsvenskan mot Hockeyettan.
— Jag kände att det kan vara bra för min karriär att komma hem till Borås och spela igen, med tanke på att jag har haft det lite knackigt att hitta rätt i min roll dem säsongerna jag har gjort i Hockeyallsvenskan. Så jag hoppas på att få ett uppsving igen med tanke på att BHC vill spela en typ av hockey som jag gillar, berättar 21-åringen för Borås hemsida.

Aterius spelade 42 matcher med Västervik i allsvenskan ifjol. Han var också utlånad i totalt sju matcher till Tranås och Linden i Hockeyettan. Aterius har sedan tidigare 36 allsvenska matcher för Leksand.

Exit mobile version