Site icon hockeystaden.se

VÄNDNINGEN: Poängsprutan inte alls klar för Mariestad

Idag presenterades poängmaskinen Pelle Hedlund av Mariestad…trodde nog de flesta. Under tisdagskvällen gick hans förra klubb Grums ut med att han nyligen signerade ett kontrakt med dem. Nu kräver det ersättning för att släppa honom.

Pelle Hedlund stod för en riktigt fin säsong i Grums säsongen som var och lånades ut till både Karlskrona och Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Idag blev det klart att 23-åringen skulle fortsätta karriären i Mariestad. Men under onsdagskvällen gick hans förra klubb ut med ett meddelande på Facebook att Hedlund redan skrivit på för dem.

Enligt Grums så skrev Hedlund på ett kontrakt med dem den 11 april och tanken var att den förlängningen skulle presenteras idag. Men istället presenterades forwarden alltså av Mariestad.
“Samma dag som vi skall gå ut med nyheten att Pelle är klar för oss så vill han istället skriva på ett kontrakt med Mariestad Bois. Vi påtalar då att vårt kontrakt gäller och vill Pelle och Mariestad skriva kontrakt så behöver Grums och Mariestad komma överens om en övergångssumma. Mariestad har hittills vägrat att gå med på någon övergångssumma. Tidigare idag har dom dessutom gått ut med att han är klar för dom kommande säsong,” skriver ordföranden Anders Lundqvist och sportchefen Stefan Thellberg på Facebook.

Exit mobile version