Site icon hockeystaden.se

RANKING: Hockeyettans vassaste målvaktspar

Vår och sommar är rankingtider. Idag har det blivit dags att titta över vilka klubbar som hittills har de starkaste målvaktsparen inför nästa säsong.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

Först och främst: Långtifrån alla klubbar i ATG Hockeye… F’låt, Hockeyettan har spikat sin målvaktsbesättning inför nästa säsong. Men majoriteten av ligans klubbar har gjort det.

Det ska nämnas att denna ranking fokuserar på just målvaktspar, det är alltså ingen lista över de starkaste målvakterna individuellt. Tobias Sandberg i Mariestad, Robin Johansson i Nybro och Wictor Ragnewall i Troja tillhör ligans absolut bästa målvakter, men de har högst orutinerade kombattanter i Melvin Björklund, Albin Andersson och Anton Hjalmarsson med ingen, eller högst ringa rutin från nivån.

Samtidigt finns det en del kompetenta målvakter som just nu saknar parhäst, likaledes finns det högst kompetenta målvakter på marknaden som troligtvis snart kommer hitta en ettan-klubb. Så rankingen på följande sidor kommer högst troligt förändras under sommaren lopp.

Klicka här för att ta del av listan >>>

10. Jacob Crespin och Jakob Hellsten, Halmstad

Jacob Crespin hamnade lite oförtjänt i skuggan av Anton Malmborgs dundersuccé ifjol. Men de 15 framträdanden han gjorde ifjol lovade gott inför framtiden. 21-åringen går in på sin fjärde raka a-lagssäsong och som ny kollega får han nu Jakob Hellsten som kommer direkt från Leksand och Superelit. Två säsonger i rad har Hellsten varit statistiskt bäste målvakt i den norra J20-serien och överlag varit bland de bättre i hela ligan. Mycket spännande målvaktskonstellation de ställer upp med i Halland.

Klicka här för plats 9 >>>

9. Victor Jonsson och David Otter, Boden

David Otter gjorde det helt okej i Kiruna. Nu flyttar han till Boden och det gör även den forne Tranås-keepern Victor Jonsson, en herre som visat att han kan hålla en hög högstanivå mellan varven. Duon lär få tävla mot varandra om speltiden och någon av dem kommer nog kliva fram mer än den andre.

Klicka här för plats 8 >>>

8. David Elmgren och Daniel Eriksson, Tranås

För två säsonger sedan hade David Elmgren en supersäsong som ledde till att han då fick avsluta säsongen i allsvenska Pantern. Ifjol bjöd på en liten tillbakagång, men han gjorde det ändå helt okej i Dalen. Daniel Eriksson kanske inte har den bästa statistiken att visa upp under sina år i ettan, men var inlånad en match ifjol till Tranås och höll då nollan. Han lär få sina chanser den kommande säsongen och i grunden känns detta som ett lovande målvaktspar.

Klicka här för plats 7 >>>

7. Mathias Israelsson och Isak Ragnevad, Hanhals

Israelsson kom till Hanhals ifjol efter sex säsonger i Nordamerika och hade det tufft till en början, men spelade upp sig rejält efter jul och i vårserien var det bara överlägsna Vimmerbys Tomas Rydén som kunde smälla Israelsson på fingrarna statistiskt.

Nu när Israelsson klarat av återanpassningen till större rinkar så finns alla möjligheter till en stark start i höst. I Ragnevad har man en ung talang som gjorde det helt okej i Tranås ifjol under sin första seniorsäsong. Nu är 20-åringen varm i kläderna. Det här känns som en duo som kan sporra varandra till stordåd.

Klicka här för plats 6 >>>

6. Alexander Jirhage och Andrej Vasiljevic, Vallentuna

Jirhage har genom åren visat att han är en stabil målvakt på nivån som gör ett gott jobb var han än kommer. Nu får han den från Kroatien landslagsmeriterade Andrej Vasiljevic som parhäst och den senare visade upp riktigt fina statistiska papper i Wings ifjol. Vallentuna satsar och det här målvaktsparet känns som två solida sista utposter i jakten på en bra placering i Allettan nästa vår.

Klicka här för plats 5 >>>

5. Victor Eriksson och Alexander Johansson, Borlänge

Alexander Johansson var det givna förstavalet i Borlänge ifjol och så lär det fortsätta i år också. Victor Eriksson går in på sin tredje a-lagssäsong i höst och det fåtal chanser han fått de två tidigare åren har han tagit och vunnit betydligt fler matcher än vad han förlorat.

Klicka här för plats 4 >>>

4. Pontus Eltonius och August Hedlund, Huddinge

Eltonius gjorde det riktigt bra under sin första säsong i Huddingetröjan för två säsonger sedan. Då lånades han till och med in till AIK i allsvenskan. Fjolåret blev en liten missräkning, men så var det å andra sidan för hela Huddinge i stort sett, även om de nästan gick och vann Allettan.

Hedlund hämtas in från AIK och har kanske ingen superstatistik att visa upp från sina 17 matcher ifjol, men hela AIK var ju i fullständigt fritt fall då och det kan man knappast lasta den unge målvakten för. Enligt rapporter så ska detta vara en målvakt som kan bli riktigt bra i framtiden.

Klicka här för plats 3 >>>

3. Sebastian Andersson och Linus Ryttar, Väsby

Linus Ryttar går in på sin femte raka säsong i Väsby och han har i stort sett alltid varit bra. Han har även haft kollegor hela tiden som varit jämnbördiga där de olika tandemkonstellationerna pushat varandra framåt. Nu får han rutinerade Sebastian Andersson vid sin sida och det känns spontant som ett bra par som kommer kunna driva varandra till att tävla på varenda träning.

Klicka här för plats 2 >>>

2. Tomas Rydén och Gustav Bågenvik, Vimmerby

Vimmerby räknade knappast med att Rydén skulle stanna även nästa säsong och passade då på att knyta till sig Grums-succén Gustav Bågenvik. Tomas Rydén har under ett antal år nu visat att han är en av Hockeyettans allra bästa målvakter. Bågenvik gjorde det väldigt bra i Grums när de tog sig till Allettan.

Klicka här för plats 1 >>>

1. Robin Christoffersson och Carl Hjälm, Östersund

Paret var i särklass under fjolårets höstsäsong i norr. De slutade etta och tvåa i målvaktsligan och de placerade sig också högt upp i Allettans målvaktsliga. Nu går de in på sin andra raka säsong tillsammans och det finns ingen anledning att tro att det skulle bli sämre. Delade broderligt på förtroendet ifjol och så lär det fortsätta till hösten.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version