Site icon hockeystaden.se

LISTA: De 15 hetaste nyförvärven

Det rör sig så sakteliga på transfermarknaden. Hockeystaden.se listar här nedan de 15 hetaste nyförvärven hittills i ligan. Men det lär finnas anledning att återkomma med ännu en uppdatera lista ju längre in på sillyn vi kommer.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

Vi är mitt inne i silly season. Ännu så länge har väl kanske inte de där r i k t i g a bomberna briserat. Men några mycket intressanta värvningar har redan gjorts och det kan vara läge att plocka ut de 15 främsta. För en dryg månad sedan kunde ni här på sajten läsa om de tio hetaste värvningarna dittills. Det är en uppdaterad version av den listan ni får ta del av nedan. Några namn har försvunnit, desto fler har tillkommit.

Christian Blomqvist (fw), Huddinge

Blev klar idag. Var stekhet säsongen som var och gjorde 50 poäng för Wings. Kan han ta med sig den superformen söder om söder så kan det bli ännu en rolig säsong

Alexander Bjurström (fw), Troja

Hämtas in från Almtuna och centern har en stor potential. Han har dock inte riktigt lyckats få fram den ännu efter de lovande junioråren i Brynäs. Men ett omtag i Hockeyettan kan aldrig vara fel och Troja har lyckats förr med den här typen av värvningar.

Kristian Ferletak (fw), Kiruna IF

Slovaken gjorde succé under sin första säsong i Sverige och producerade 21 mål och 17 assists för Malung. Har en historik tidigare i karriären av att producera mycket poäng och nu kommer han till Kiruna som vill bygga vidare på sitt fjolår. Då hade de vissa bekymmer med målskyttet framåt. Det bör Ferletak kunna råda bot på.

Victor Gagic (fw), Troja

Troja har haft förtvivlat svårt att göra mål de två senaste säsongerna sedan degraderingen från allsvenskan. Gagic fick ett genombrott i Halmstad och smällde in 17 mål senast. Många av dessa var så kallade “enkla” mål, något som Troja inte lyckades göra. Blir 21-åringen den som löser målskyttegåtan hos kronobergarna? Jag tror faktiskt det. Han har en oöm spelstil och kommer garanterat att fortsätta att göra det ytterst obekvämt för motståndarna framför deras kasse nästa säsong.

Matej Galbavy (fw), Nybro

Slovaken snittade en poäng per match för Borlänge under 19/20 och har egentligen under hela sin hittills unga karriär haft näsa för poäng. Jag tror att Nybro känner att de kan vässa sitt powerplay inför nästa säsong och i den spelformen snickrade Galbavy ihop 15 poäng ifjol. Så där får laget en rejäl uppgradering.

Eric Gustafsson (fw), Nybro

Lämnade moderklubben Tranås under visst rabalder efter endast tio matcher i höstas. Nu byter han till Nybro och klubben får en synnerligen rutinerad Hockeyettan-forward som genom åren producerat över 300 poäng i tredjeligan.

Jens Hellgren (b), Hanhals

Med sina 462 allsvenska matcher och all övrig rutin 31-åringen samlat på sig så blir han naturligtvis väldigt viktig för hela laget. Inte minst för backsidan som kan behöva en fadersgestalt när det blåser snålt. Kommer närmast från Vita Hästen i allsvenskan. Hade detta varit en ranking så hade Hellgren varit min etta i nuläget. Men nu är det ingen ranking.

Jim Jakobs (b), Borlänge

Backen har fem säsonger bakom sig i klubben sedan tidigare, varav två med ett “C” på bröstet. Två gånger har han också spelat kvalserien med Borlänge och han kommer bli oerhört nyttig och viktig för dalagänget när han nu vänder åter efter en säsong i Mariestad. En ledargestalt.

Viktor Lennartsson (fw), Forshaga

Har tagit för vana att producera mål när han spelar i Hockeyettan. Fjolåret i Nybro var inget undantag och nu kommer han hem till landskapet han är född och uppvuxen i.

Marcus Lindblom (fw), Strömsbro

Ruskigt stark värvning av Strömsbro. Lindblom har testats i både SHL och allsvenskan genom åren och på sina två senaste säsonger i ettan, spelandes för Nyköping, har han gjort över 40 poäng per säsong. Fanns nog på önskelistan hos de flesta ettanklubbarna med allsvenska ambitioner.

Johan Mörnsjö (fw), Grums

Har under sina tre säsonger i Hockeyettan för Nyköping ständigt förbättrat sin poängproduktion. Nu kommer han hem till moderklubben som satsar framåt. Ökar han på de 44 poängen från ifjol?

Jonas Nyman (fw), Vimmerby

22-åringen inledde sin Hockeyettan-karriär i Köping innan han gick vidare till Skövde där han varit de två senaste säsongerna. Han har under sina år i ettan konstant ökat poängproduktionen år för år och det finns ingenting som talar för att den kurvan inte kommer fortsätta i Vimmerby, där spelare har en tendens att växa. Spännande värvning av smålänningarna. Nyman testades av BIK Karlskoga under tre matcher säsongen som var.

Tony Pappila (fw), Hanhals

Jag är fullständigt övertygad om att Tony Pappila varit en allsvensk spelare säsongen 20/21 om det inte varit för omständigheter runtomkring. I en intervju med Joakim Englund på Hockeysverige berättade han om sin psykiska ohälsa, ett mående som ledde till att han lämnade Kristianstad mitt under säsongen.

Pappila är från Kungälv från början och jag tror att en återkomst till hemmiljön kommer göra honom gott. Hanhals verkar vara en bra klubb att vara i och med tanke på det jag nämner ovan, att han har skills nog att spela i allsvenskan, så tror jag han kommer vara en riktigt fin spelare för Hanhals i vinter. Han har egenskaperna, han spelar i en hemtam miljö och kommer nog, oavsett hur bra det än kommer att gå, inte lämna Hanhals i första taget om någon allsvensk klubb skulle komma med lockrop mitt under säsongen.

Rasmus Sörgardt (b), Väsby

33 poäng på 38 matcher för Väsby förförra säsongen innan han plockades upp till Hockeyallsvenskan av Tingsryd. Där har han inte fått samma fina utdelning. Nu vänder han åter till en klubb han känner och vet hur det är att lyckas i. Kan bli hur bra som helst.

Anton Tano (fw), Boden

Har ett gäng starka säsonger bakom sig i Hockeyettan och de två senaste säsongerna i Teg har den läkarstuderande forwarden slagit ut i full blom. 24 mål säsongen som var och här kan Boden ha hittat den målskytt de saknade säsongen som var.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version