Site icon hockeystaden.se

AJ:s attack på förre HV-backen: “Han är otroligt lat”

I sommar har det gått fem år sedan det stormade hejvilt i HV71. En storm som slutade med att tränaren Andreas Johansson lämnade. Lämnade gjorde också backen Mattias Karlsson och nu berättar för Hockeypuls podcast om den turbulenta tiden med AJ.
— Jag tyckte han var jävligt obehaglig, säger den förre Tre Kronor-backen.

Få HV-supportrar har glömt sommaren 2015. Det var “röda gubbar” hit och “gröna gubbar” dit. Allting slutade med att Andreas Johansson lämnade sin post som tränare i förtid. Innan dess hade backen Mattias Karlsson köpt loss sig själv från kontraktet.
— Jag tyckte han var jävligt obehaglig. Jag kände mig så osäker runt honom, allt han gjorde och sa, små pikar och kommentarer. Han körde NHL-stuket med härskarteknik och det är inget som funkat skitbra på mig, att komma och hacka. Hellre positiv feedback så man kanske kan förändra. Han trodde att han visste precis ur man skulle hantera varje spelare. Han behandlade alla olika så, det var bra, men jag vet inte om han var riktigt rätt ute med mig, säger Mattias Karlsson till Hockeypuls podcast.

“OTROLIGT LAT”

Mattias Karlsson berättar också att han petades ur powerplay-uppställningen, men det dröjde innan han fick veta varför han petades. Han menar att det var den största biten till att han lämnade HV, att tränaren inte pratade med honom.

Andreas Johansson känner dock inte igen sig i bilden som Mattias Karlsson målar upp. Han går istället till attack mot sin forne adept. Han menar att allting handlar om konsekvens och handling.
— Jag och Mattias Karlsson, tillsammans med övriga ledarstaben, kom överens om han skulle lägga in en växel till och träna mer, för då skulle han kunna spela i landslaget, som han satt och sa att han ville. Men precis som alla andra coacher sagt som haft honom: Han är otroligt lat. Han vill aldrig gå hela vägen. Han har en otrolig potential och den ville jag ta fram, därför bad jag honom om att lägga ned mer, alltifrån diet och kost till träning. För han var väldigt dåligt tränad då, berättar Johansson för Hockeypuls.

Hela podcasten med Mattias Karlsson kan lyssnas på här.

Exit mobile version