Site icon hockeystaden.se

Mats Larsson Weidman (MP): “Overkligt att se på honom ibland”

Foto: Henrik Skoglund och Wikipedia.

I snart 50 år har HV71 byggt sin historia vid Vätterns södra strand. I stort sett alla Jönköpingsbor har en relation till hockeyklubben och många människor har egna och personliga minnen av iskrigarna som de bär på. Hockeystaden.se lät åtta lokala Jönköpingspolitiker plocka ut sitt HV-All Star Team genom tiderna. Idag har det blivit dags för Miljöpartiets Mats Larsson Weidman att plocka ut sina favoriter.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

POLITIKERNAS HV-ALL STAR TEAM

Andreas Sturesson (KD): “Vet inte om någon femma varit så dominant någonsin”

David Gerson (L): “Han var för bra för elitserien”

Kamran Sairafi (M): “Kom till HV som en fet finsk version av Eminem”

Ida Kors (SD): “Ibland hade man hjärtat uppe i halsgropen”

Mats Larsson Weidman berättar att han följt HV under en väldigt lång tid. Hela vägen sedan 70-talet och framåt.
— Jag följer HV, nu de sista säsongerna så kanske jag gått på tre matcher per säsong. Mer har det inte blivit. Ofta har det blivit en del bortamatcher.
— Men jag läser om det och följer det på det sättet. Jag håller mig uppdaterad.

Ditt bästa HV-minne?
— Johan Lindbom när han slog in pucken från vänsterkanten där när HV tog SM-guld för första gången. Det är nog det största. Jag var inte på plats, men jag följde det.

MATS LARSSON WEIDMANS ALL STAR TEAM

— Det är klart att det är baserat på vad man upplevt själv. Sen har ju hockeyn utvecklats och blivit bättre nu. Men det är en känslomässig femma som väcker minnen.

Stefan Liv

— Det är ju HV-själen personifierad på något sätt. Han var en väldigt god människa. Han hade väl inte alltid den bästa tekniken men var en fantastisk målvakt ändå. Väldigt stort hjärta.

Kari Eloranta och Fredrik Stillman

— Eloranta betydde väldigt mycket för HV och lärde ut en hel del till Stillman när de spelade i samma backpar.

Johan Davidsson

— Han har ju en hel del SHL-rekord och gjorde oerhört många matcher för HV och var verkligen en som höll ihop laget och gjorde att HV blev bra som lag.

Esa Keskinen

— Med det spelsinnet och de handlederna han hade, han kunde ju få fram pucken till helt friställda medspelare i alla omöjliga situationer. Det var overkligt att se på honom ibland. Han var så oerhört duktig på att uppfatta var han hade sina lagspelare någonstans. Han betydde väldigt mycket för HV, oerhört mycket.

Ove Thörnberg

— Det var så himla roligt när han spelade. Frejdigt på något sätt. Jag vet när man stod på ståplats och så fort han kom över rödlinjen så skrek alla “Skjuuuut Ove, Skjuuuut!”. Han gjorde ju många mål på det viset och hade han hade ju ett jäkligt bra skott.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version