Site icon hockeystaden.se

Ida Kors (SD): “Ibland hade man hjärtat uppe i halsgropen”

Foto: Henrik Skoglund och Wikipedia.

I snart 50 år har HV71 byggt sin historia vid Vätterns södra strand. I stort sett alla Jönköpingsbor har en relation till hockeyklubben och många människor har egna och personliga minnen av iskrigarna som de bär på. Hockeystaden.se lät åtta lokala Jönköpingspolitiker plocka ut sitt HV-All Star Team genom tiderna. Idag är turen kommen till Sverigedemokraternas Ida Kors.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

POLITIKERNAS HV-ALL STAR TEAM

Andreas Sturesson (KD): “Vet inte om någon femma varit så dominant någonsin”

David Gerson (L): “Han var för bra för elitserien”

Kamran Sairafi (M): “Kom till HV som en fet finsk version av Eminem”

När Ida Kors ombeds berätta om sitt främsta HV-minne så är det en delad plats mellan SM-guldet 2004 och hennes första HV-match som åskådare.
— Det var så mycket intryck med sån himla stämning, mycket publik och trummor. Det blev en sådan upplevelse, sen vann de väldigt stort också vilket såklart bidrog till att det blev väldigt roligt.

Följer du HV?
— Nej, jag följer inte HV. Jag gjorde det under några år när jag var yngre men sedan jag fick barn så kände jag att jag inte kunde sätta mig in i det så som jag ville och då blev det inte roligt.

IDA KORS ALL STAR TEAM

— När jag satte ihop den här femman så funderade jag över vad jag skulle utgå ifrån och det som var mest självklart var att jag skulle ha två av mina absoluta favoritspelare med, sedan ska jag bygga upp femman utifrån de spelarna. Målet med femman är att det ska vara en spännande femma där det kan hända en del. Det är inte bara toppspelare som drar in en massa poäng. Jag vill ha samspelet att de ska kunna utvecklas tillsammans där de kompletterar varandra.
— Jag tror att den här femman hade varit väldigt rolig att se.

Stefan Liv

— Självklart. Han är en av mina absoluta favoritspelare och har varit sedan han var junior. Man såg nog inte att han hade en så lovande karriär framför sig, men sen gick det väldigt fort och han gjorde framsteg väldigt snabbt. Hans målvaktsspel var så “förvirrat” och spontant och för oss åskådare väldigt adrenalingivande. Ibland hade man ju hjärtat uppe i halsgropen för att han var ute och viftade någonstans, men han redde ju oftast alltid ut det. Så det var väldigt underhållande att titta på. Utan tvekan nummer ett.

Fredrik Stillman

— En trogen, trygg, lojal och otroligt rutinerad HV-spelare. Han är liten, ettrig och farlig och känner att jag kan identifiera mig själv lite där.

Johannes Kinnvall

— Jag ville ha en ung spelare där. Han är en jättestor talang och inte alls lika rutinerad. Men han har en stor utvecklingspotential och är hungrig och offensiv. Jag tror det här backparet hade varit väldigt kul att se.

Mattias Tedenby

— Han är väldigt underhållande, snabb, lurig, energisk och väldigt explosiv. Så fort han kommer in på isen så händer det något.

Mattias Tedenby svarar på journalisternas frågor efter en match. Foto: Henrik Skoglund

Esa Keskinen

— Han var en väldigt central spelare som tog för sig mycket. Han var väldigt fängslande att titta på med ett unikt passningsspel och han hade en förmåga att se vinklar som ingen annan såg.

Anders Huusko

— Det här är min andra favorit. Han gjorde jättestort intryck på mig under min första HV-match. Han är stor, tung men ändå ödmjuk och korrekt i sitt spel. Men också kämparanda, envis och seg. Jag gillade honom jättemycket.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version