Site icon hockeystaden.se

Kamran Sairafi (M): “Kom till HV som en fet finsk version av Eminem”

Foto: Henrik Skoglund och Wikipedia.

I snart 50 år har HV71 byggt sin historia vid Vätterns södra strand. I stort sett alla Jönköpingsbor har en relation till hockeyklubben och många människor har egna och personliga minnen av iskrigarna som de bär på. Hockeystaden.se lät åtta lokala Jönköpingspolitiker plocka ut sitt HV-All Star Team genom tiderna. Idag är turen kommen till Moderaternas Kamran Sairafi.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

POLITIKERNAS HV-ALL STAR TEAM

Andreas Sturesson (KD): “Vet inte om någon femma varit så dominant någonsin”

David Gerson (L): “Han var för bra för elitserien”

Kamran Sairafi berättar att han följer HV, men inte lika mycket nu som förr. Med hus och två barn räcker helt enkelt inte tiden till lika mycket längre.

Det är hans dotter som ligger till grund för hans bästa HV-minne. Semifinal 2 mot Djurgården i år.
— Jag och min dotter har gått på lite herrmatcher med HV. Men sen började de sända SDHL och då fick hon se en match med HV och hon blev så här: “Va, tjejer spelar väl inte hockey?” Det tog i mitt politikerhjärta kan jag säga. Men jag sa att HV har ett jättebra lag i år och det slutade med att vi gick på den här matchen och jag har aldrig sett henne så intresserad, hon sken upp när hon förstod att det var tjejer.
— Det är som det är med barn, de kan inte fokusera 3×20 minuter. Men hon satt och började kommentera matchen, så som man själv gör när man blir förbannad och man är expert. Hon var helt inne i matchen i 60 minuter och var skitglad när de lyckades vända och vinna.
— Så det är det mitt bästa minne, damlaget öppnade upp min dotters ögon för hockey.

KAMRAN SAIRAFIS ALL STAR TEAM

Det har blivit dags för Kamran Sairafi att plocka ut sitt drömlag. Det blir en uppställning med stor personlig prägel.
— Jag har väl ändrat mig femtielva gånger och jag skulle väl inte få in alla spelare även om jag haft fyra kompletta femmor. Men, jag har inte gått renodlat på hur duktiga spelarna var, utan lite mer på vad de betyder för mig.

Bosse Ahl

— Han var den första idrottsidolen jag hade. I efterhand har jag förstått att det kan nog varit det här underdog-perspektivet som jag inte riktigt kunde sätta ord på när jag var liten. Ingen räknade med honom, han var andremålvakt, han var väldigt ojämn och sen hoppar han in i slutspelet 1995…säger Kamran Sairafi med en anspelning på det lyckosamma slutspelet som slutade med klubbens första SM-guld.
— Sen dess var jag den smått störda ungen på skolgården som var målvakt när ingen annan ville vara det, hade kepsen i höger hand som plock…
— Sen var ju (Stefan) Liv, (Kari) Takko och alla de här betydligt bättre får man väl erkänna, men Bosse har min målvaktsklubba.

Daniel Rahimi

— Jag tror jag är ensam om att sätta honom i ett All Star-lag. Det är emotionellt, för i HV var han medioker. När jag pluggade så följde jag lite farmarhockey i Nordamerika på nätterna och där fick jag höra talas om Daniel Rahimi när han var i någon match. Jag visste inte ens vem han var, då började jag följa honom då jag tyckte att det var så coolt att dels ha en svensk spelare i brunkarligorna som faktiskt spelar fysiskt och inte viker sig.
— Sen är han halviranier och jag är också iranier, så det var väl lite hemlandsnationalism plus återigen det här underdog-perspektivet.
— När han sajnade för HV blev jag sjukt jävla glad och det är den första och kanske den enda HV-tröjan med namn, nummer och autograf jag någonsin kommer ha.

Kenneth Kennholt

— Man var liten och så kom han som en hyfsad stjärna från Djurgården till lilla HV som på den tiden inte var så stora. Han sköt som en häst sparkade och det vara bara coolt. Han är faktiskt orsaken till att jag tränade om mig själv som liten från “leftare” till “rightare”. Det gick inte hem tyvärr, men jag siktade lika bra som honom i alla fall, säger Kamran Sairafi och skrattar.

Johan Davidsson

— Initialt var faktiskt inte Davidsson med, det var Anders Huusko. Men jag kan inte peta Kapten. Jag kan inte peta kungen av HV. Han är bara Davidsson och han har en given plats.

Esa Keskinen

— Det hände ibland när jag var liten att vi knackade på hos honom och frågade om han ville lira lite. Oftast ville han ju inte det, men någon gång lirade han med oss och det var så jäkla coolt. Han var ju Gud liksom, och alldeles för bra för HV. Rent tekniskt sett, speciellt med tanke på den lägre nivån då, så har vi nog aldrig haft någon med bättre spelsinne än vad han har.

Jukka Voutilainen

— Jag diggar honom för han såg ut som en fet finsk version av Eminem. Han kom till HV med sitt överblonderade hår. Hans andra år så var det intervjuer på HV:s hemsida och han fick beskriva sig själv och han svarade…”lat”… “Vad skulle du bli om du inte var hockeyspelare?”, “Låssmed”…”Vad gillar du?”, “Jag gillar att samla på sneakers, kolla på basket och så gillar jag att spela nätpoker”, säger Kamran Sairafi och skrattar.
— Han sköt som en häst och han hade sån höftteknik på sina slagskott. Han kom in fet, lat, erkänner det och går in och bara äger ligan år ut och år in. Han är kung. Det verkade som han var nonchalant, men uppenbarligen var han ju sjukt engagerad i det han gjorde.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version