Site icon hockeystaden.se

HV-hjältens nya roll: “Ser verkligen fram mot det”

Han var en av de stora i HV71 på 90-talet och var med om det historiska första SM-guldet 1995. Ny byter Stefan Örnskog tjänst i klubben och går från ungdomssamordnare till vaktmästare.
— Man är väl inte jättehändig, men man lär sig och jag tror det kommer passa mig bra, berättar 51-åringen i den senaste episoden av HV-podden.

Stefan Örnskog är en av de mer klassiska spelarna i HV71. Han kom upp i a-laget redan under tränaren Curt Lundmarks tid på 80-talet och gjorde sedan 478 tävlingsmatcher för klubben fram till 2001 då en skada satte stopp för vidare spel. På meritlistan hann han samla på sig guld i både OS och SM, samt ett VM-silver i Globen 1995.

BYTER ROLL I HV71

Efter karriären har Örnskog jobbat med ungdomar i HV71 och förutom att ha coachat föreningens U16-lag har han även haft titeln ungdomssamordnare. Men nu byter han roll helt och hållet. Detta avslöjar 51-åringen i den senaste episoden av HV-podden.
— Det är dags nu kände jag. Jag måste göra något annat. Jag har drivit ungdomslag i 17 år och jag känner att nu är det bra ett tag. Nu måste jag få lite distans till det hela och göra någonting annat, berättar han i podcasten.

Någonting helt annat blir det sannerligen. Örnskog stannar i klubben han varit en del av sedan barn, förutom 1,5 säsong i finska Jyp i slutet av 90-talet.
— Jag har fått möjligheten att vara kvar i föreningen, vilket jag vill. Jag trivs jättebra här och trivs i hockeymiljön. Så jag har fått möjligheten att börja på driften som vaktis.

ÖVNINGSKÖR ISMASKIN

Örnskog berättar att han övningskör ismaskin som ett led i att påbörja den nya tjänsten.
— Det är en bra period nu att man får praktisera lite grann. Det går ganska bra nu, nu är jag ganska inkörd. Men det är mycket annat att sätta sig in i också. Men det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram mot det, säger han och fortsätter:
— Jag gillar att gå och fixa och greja, man är väl inte jättehändig men man lär sig och jag tror det kommer passa mig bra.

Med sin historik i klubben och tröja nummer 15 i taket så lär Stefan Örnskog få ett varmt mottagande av HV-publiken när han rullar ut med ismaskinen på Kinnarp Arenas isparkett.

Lyssna på hela avsnittet av HV-podden här.

Exit mobile version