Site icon hockeystaden.se

Målskytten om krokiga resan: “För mycket press på mig själv”

För några år sedan pekade karriären mot allsvenskan. Nu när Linus Pellfolk är tillbaka i moderklubben Väsby och Hockeyettan igen är det efter några säsonger med spel i både division 2 och 3 med Spånga.
— Det är väl kanske enbart en moderklubb som vågar plocka in en Division 3 spelare till en toppklubb i Hockeyettan, berättar han för hockeystaden.se.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

Linus Pellfolks hockeykarriär har varit lite av en berg och dalbana sedan han tog klivet upp till seniorhockeyn 2014-15. Han inledde seniorkarriären poöngmässigt bra och klivet upp till Hockeyallsvenskan var inte helt otänkbart. Säsongerna var snarlika varandra rent poängmässigt runt 20 poäng per säsong.

FICK MOTIVATIONSBRIST

Men istället för att ta klivet uppåt så valde han istället att fortsätta karriären i Spånga som då spelade i Division 3.
— Det handlade lite om när jag bröt med Väsby där förra gången, det var min motivationsbrist. Det var två tuffa säsonger för min del, tiden i Mariestad var inte heller det jag hoppades på där i vintras sett till hur jag önskade hur det skulle gå. Och likadant i Väsby där tyckte jag att jag gjorde det bra men inte till den nivå som jag ville och till slut tog motivationen slut när jag bröt med Väsby igen, berättar han för hockeystaden.se om beslutet att kliva ner i divisionerna.

Tankarna att lägg av med ishockeyn fanns aldrig och han var fast besluten att försöka hitta tillbaka och bli den spelare som han är. Detta gjorde han när han säsongen 2018-19 gick till Spånga (då i Divison 3) och gjorde succé rent poängmässigt med 54 poäng på 21 spelade matcher (32+22).
— För min del så var det två jättebra säsonger och förra året är väl den som jag tar med mig egentligen. Divison 3 och Spånga-året så la jag inte ner så mycket tid i det heller kontra förra säsongen, där jag tränade mycket extra och försökte komma tillbaka till den spelare jag var innan.
— I Spånga så hade jag en poängmässig fantastisk säsong men man vill ju samtidigt kunna få till det i Hockeyettan också, men det är klart att motivationen kom tillbaka tillsammans med poängen, berättar han.

FRÅN TVÅAN TILL ETTANS BÄSTA LAG

Återigen blir det spel i Hockeyettan tillsammans med moderklubben Väsby och även om karriären inte varit spikrak så har den varit lärorik för Linus som inte är orolig för att motivationen ska försvinna, snarare så är det bättre än på länge och pusselbitarna i livet har börjat falla på plats.
— Det är ju mycket så att allting omkring i livet ska klaffa och känna sig trygg runtomkring. Jag pluggar nu och har motivation i det också som gör att jag känner mig bekväm i det jag gör utanför hockeyn. Jag hade för mycket press på mig själv tidigare, att jag skulle prestera och att jag skulle uppåt i seriesystemen. Nu känner jag mig mer trygg där jag vill spela för Väsby och göra det bra, där börjar det liksom.
— Sen finns det ju alltid press att leverera men nu är jag i moderklubben och går från Division 2 till ettans bästa lag, det kanske man inte kunnat gjort om det inte var moderklubben. Så det känns kul att dom vågar ge mig en chans att komma tillbaka, det är ju motivation bara det.

STOR REVANSCHLUSTA

Säsongen för Väsby tog på ett ganska brutalt sätt slut gå grund av Covid-19. Något som gjort att gruppen svetsats samman och revanschlustan att komma tillbaka är lika stor i laget som för Linus själv.
— Vi har kvar stommen i laget och jag förväntar mig att vi gör en lika bra säsong som förra året. Vi kommer bygga vidare på förra säsongen och personligen vill jag vara med på den resan. Sen att säsongen skulle sluta som den gjorde är egentligen helt obegripligt och då menar jag för alla lag. Sen är det såklart extra tråkigt när laget ligger i toppen men samtidigt så hade det ju drabbat ett annat lag om det inte var vi. Men ser man tillbaka på avslutet av säsongen och allt så är det ju inte så att grabbarna inte känner en direkt mindre revanschlusta när allting drar igång igen, berättar Linus Pellfolk.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version