Site icon hockeystaden.se

David Gerson (L): “Han var för bra för elitserien”

Foto: Henrik Skoglund och Wikipedia.

I snart 50 år har HV71 byggt sin historia vid Vätterns södra strand. I stort sett alla Jönköpingsbor har en relation till hockeyklubben och många människor har egna och personliga minnen av iskrigarna som de bär på. Hockeystaden.se lät åtta lokala Jönköpingspolitiker plocka ut sitt HV-All Star Team genom tiderna. Idag är det Liberalernas David Gersons tur att plocka ut sitt drömlag.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

POLITIKERNAS HV-ALL STAR TEAM

Andreas Sturesson (KD): “Vet inte om någon femma varit så dominant någonsin”

David Gerson berättar att hans hockeyintresse kom efter det att han flyttat från Ronneby till Jönköping. Så han bommade guldet 1995. Men på de 25 år han huserat i Jönköping så har hockeyintresset växt sig stort och starkt.
— Jag försöker gå några gånger per år, berättar David Gerson som är ledamot i kommunstyrelsen och fortsätter:
— Man lär sig att tycka om hockey och sen fastnade jag för HV och följer dem. Nu har jag ändå bott här i 25 år, så jag är Jönköpingsbo.

Vilket är ditt bästa HV-minne?
— Det är från april 2008. SM-final nummer 5 mot Linköping. Då hade jag och min kollega platser bakom Linköpings målvakt i andra perioden. Linköping ledde med 2-0, men HV gjorde tre mål i boxplay. Det var Thörnberg, (Jukka) Voutilainen och (Andreas) Falk som gjorde mål. Matchen slutade 7-3 till HV och sen spelade de hem guldet i matchen efter. Men det var en helt otrolig period där Linköping hade varit bättre och sen blev de totalt krossade av HV i andra perioden.

DAVID GERSONS ALL STAR TEAM

Tiden är kommen för David Gerson att plocka ut sin drömfemma. Han berättar att han även lagt mycket krut på att de ska kunna spela tillsammans.
— Det ju så att min femma, den är ju från när jag har tittat på hockey. Andra politiker kommer säkert ha med historiska favoriter.
— Jag tror den här femman gått ganska långt i slutspelet faktiskt.

Stefan Liv

— Det finns ju ingen annan. Det var en personlighet och artist. Det var kul att följa honom hela tiden sen han kom fram som junior.

Fredrik Stillman

— Han dominerade då och hade väl fortsatt dominera rätt länge till om han hade velat.
— Stillman ska ju ha en kompis och då var det några som rök. Bland annat Pelle Gustafsson, (Pasi) Puistola och (Johan) Åkerman.

David Petrasek

— Men det var svårt att inte ta med “Pettan”. Dels har han ju så fint förnamn och sen har jag faktiskt jobbat ihop med hans mamma. Så det var svårt att komma undan, skrattar Gersson och fortsätter:
— Det är rätt kul. Om man ska vara ärlig så var inte han någon superspelare när han kom fram, utan han jobbade sig in i det och gav inte upp. Sen helt plötsligt var han hur bra som helst.
— Så jag tänker att jag ska ha en spelskicklig back och en hårdskjutande tacklare. Det känns bra, summerar han sitt backpar.

Ulf Dahlén

— Han var för bra för elitserien. Han var outstanding med sin karaktäristiska skridskoåkning och kunde både spela hårt och göra mål.

Johan Davidsson

— Han är solklar som center. Även om Erik Christensen nog var lika bra, men han är inte Johan Davidsson.

Martin Thörnberg

— Jag valde mellan Voutalainen och Thörnberg. Voutalainen var väldigt, väldigt bra, men Thörnberg hade ändå inte lite mer personlighet plus att han spelade igenom finalen 2017 med en krossad pungkula. Han hade det största HV-hjärtat på något sätt och det fick bli utslagsgivande.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version