Site icon hockeystaden.se

“När det gäller polisyrket så är det nästan en fördel”

Målet är att byta ut hockeymunderingen mot polisutrustningen – men inte än. Foto: Pixabay, Wikipedia och Henrik Skoglund

När karriären är över vill han utbilda sig till polis. Hur den närmaste hockeyframtiden ser ut är dock mer ovisst för Troja-backen Jonatan Nielsen.
— Det är oroligt med Corona, hockeyn och allting just nu, berättar 26-åringen för hockeystaden.se.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

Igår avslöjade sajten minhockey.se att den tunga Troja-trion Mattias Åkesson, Alexander Edström och Jonatan Nielsen var på väg bort från klubben.
— Jag vet att de funderar på annat, men vi har även haft diskussioner om en fortsättning. De har hittills inte lämnat något positivt besked, berättade sportchefen Daniel Håkansson för sajten och svarade sedan kryptiskt på frågan om vilken känsla han hade kring hur allt kommer sluta kring trions vara eller icke vara i Troja nästa säsong:
— Ja, jag har en känsla, men jag tycker att det ska komma från dem. Ibland kommer man till en punkt där man är tvungen att föryngra och gå vidare och allt som tar slut blir en början på något nytt.

UTESLUTER INGENTING

Tillsammans har trion gjort närmare 1 500 tävlingsmatcher för Kronobergs-klubben. Minhockey.se berättar också om uppgifter som placerar Åkesson och Edström i den danska klubben Herlev. Hur Jonatan Nielsens framtid ser ut är mer oklar.
— Jag har ingenting klart. Jag vet inte riktigt vart allting kommer ifrån. Jag har inte skrivit på för Troja och anledningen till det är att det är oroligt med Corona, hockeyn och allting just nu, berättar 26-åringen för hockeystaden.se.
— Man får avvakta och se vad som kommer hända.

Om jag tolkar dig rätt så utesluter du inte en fortsättning i Troja?
— Nej, jag utesluter ingenting. Jag sitter lugnt i båten just nu, tränar och försöker hålla mig i form.

Kan du berätta mer om vad det är som blir osäkert i och med det här med Corona?
— Det är väl mer att det är osäkert ute i klubbarna med pengar, löner och sponsorer. Det blir tufft för klubbarna framöver, det är där man hamnar: Att man vill ha något vettigt i kontraktet.

SJU RAKA SÄSONGER I TROJA

Jonatan Nielsen har Gislaved som moderklubb, men flyttade redan som pojklagsspelare till Tranås där han blev landslagsman. De fyra junioråren spenderades i Linköping där han mer eller mindre var bofast i de olika landslagen. Under tiden i LHC testades backen även vid sju tillfällen i SHL och lånades också ut till Södertälje i allsvenskan under drygt en halv säsong.

De sju senaste säsongerna har den offensivt lagde backen spelat för Troja, det första året på lån från Linköping. Totalt har han gjort två allsvenska säsonger för smålänningarna. Det har blivit 333 tävlingsmatcher och 193 poäng för honom i Ljungby. Som han nämner ovan så utesluter han ingen fortsättning i Troja, men han utesluter å andra sidan inte så mycket annat heller.
— Just nu, som jag sa, så vet jag inte. Det är jäkligt ovisst nu med världssituationen som är. Jag har ingen aning, fortsättning i Troja eller något annat, det får vi se framöver.

Med 30 poäng säsongen som var så gjorde Jonatan Nielsen sin poängmässigt bästa säsong i seniorkarriären. Allsvenskan finns också i tankebanorna.
— Man kollar väl på allt givetvis. Men som sagt så är det ingenting som är färdigt, om det blir Troja eller något annat.

VILL BLI POLIS

Rykten som nått hockeystaden.se har låtit berätta att Jonatan Nielsen vill bli polis. Det vill han också, men först när karriären är över.
— Det är ett mål för mig, att börja studera. Men när det gäller polisyrket så är det nästan en fördel att vara lite äldre än att vara lite yngre. Så jag har ingen stress med det. Men polis är det jag siktar på efter min aktiva karriär.

Så det är inget du styr ett klubbval efter, att du har sökt till polishögskolan redan nu?
— Nej, det har jag inte gjort. Det ligger i mina planer, men mer än så har det inte varit.

Varför vill du bli polis?
— Jag är väl ingen som har så lätt för att sitta vid ett skrivbord och jobba på det sättet. Jag vill jobba mycket med människor och med kroppen. Sen har jag väl inget emot om man skulle kunna få köra bil lite fort ibland om man ska på utryckning, skämtar han innan han fortsätter:
— Det är lite action och det händer grejer och det speglar lite hockeyn också. Det tilltalar och sen är det vettigt att vara polis och hjälpa till på det sättet.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version