Site icon hockeystaden.se

Bröt sitt SHL-kontrakt – klar för Hockeyettan

För ett par dagar sedan kunde ni här på sajten läsa om att Eddie Levin fanns på Kallinge/Ronnebys radar. Sent igår kväll bekräftade tränaren Emil Ivansson att forwarden är klar för Blekinge-gänget.
— Det känns jättebra att han kommer till oss, säger tränaren till Dagens Vimmerby.

Eddie Levin har Vimmerby som moderklubb, men har spenderat merparten av sin juniortid i Oskarshamn. Säsongen 18/19 skrev han på ett a-lagskontrakt med klubben på tre år. Då låg de i allsvenskan och när de gick upp till SHL så lånades Levin ut till HV71:s J20-lag under 19/20.

BRÖT MED OSKARSHAMN

I Jönköping blev det 26 mål och 16 assists. Han gjorde också en match i SHL för Oskarshamn och sex framträdanden för Vimmerby i Hockeyettan. I torsdags förra veckan kom beskedet att 20-åringen bryter sitt SHL-kontrakt ett år i förtid.
— Det blir ett alldeles för stort steg från superelit till SHL och jag håller inte den nivån. Vi båda kände att vi går skilda vägar, berättade Levin för Barometern.

Enligt uppgifter till hockeystaden.se i fredags så skulle forwarden ska vara på gång till Kallinge/Ronneby. Där skulle han i så fall med sin förre J18-tränare i Oskarshamn, Emil Ivansson. Sent igår kväll bekräftade Ivansson för Dagens Vimmerby att Levin är klar.
— Jag vet vad han kan och vad han går för. Av den anledningen känns det bra att vi kan knyta till oss honom. Första kontakten togs för en vecka sedan och det blev ett formellt ja i idag (läs igår).

Exit mobile version