Site icon hockeystaden.se

Troja spikar sitt målvaktspar

Troja har under ett antal år kört med två jämnbra målvakter som konkurrerar med varandra. Till nästa säsong frångår man det konceptet och hämtar in Anton Hjalmarsson från division 2-laget Alvesta för att kampera ihop med Wictor Ragnewall.

Först var det Robin Johansson och Johan Nielsen som under ett par år kamperade ihop som målvaktsduo i Troja. Efter dem kom Wictor Ragnewall och Anton Svensson. Synonymen mellan de bägge paren var att dess komponenter var jämnbördiga och sporrade varandra till att bli bättre.

HÄMTAR IN HV-PRODUKT

Till nästa säsong frångår man det konceptet. Idag gick nämligen klubben ut med att 20-årige Anton Hjalmarsson från Alvesta. Hjalmarsson har Hv71 som moderklubb, men har representerat norska Frisk/Asker och just Troja på juniornivå. Under sin säsong i Ljungby var han till stora delar utlånad till Alvesta i tvåan och under 19/20 tillhörde han klubben.
— Vi är i ett ovisst läge med vilka konsekvenser Coronapandemin kommer att få för vår verksamhet framöver. Vi kommer att föryngra vårt lag och detta är ett steg i det, kommenterar sportchefen Daniel Håkansson på klubbens hemsida.

Detta innebär att målvakten Anton Svensson lämnar klubben. För en tid sedan berättade han för hockeystaden.se att han pratat med andra klubbar.
— Men det är inget som är klart och jag vill förtydliga att jag inte kommer agera förrän Troja berättat hur de vill göra, sa han då.

Daniel Håkansson om Anton Svensson.
— Anton Svensson har varit oerhört bra under sina två år här hos oss och jag kan inte säga nog gott om honom både som person och hockeyspelare.

Exit mobile version