Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Dessa lag borde få frågan att lyftas upp

Det har ännu inte kommunicerats ut vilka lag som skulle komma på fråga att lyftas upp till Hockeyettan i den händelse att vakans eller vakanser skulle uppstå. Nedan gör hockeystaden.se ett försök att reda ut hur det skulle kunna se ut (Högst troligt ser det också ut så).

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Då säsongen ställdes in i förtid så kunde de flesta kvalen runtom i Hockeysverige inte avgöras. Förbundet beslutade dessutom att alla lag nästa säsong skulle kvarstanna i de serier de inledde 19/20. En del frågetecken höjdes för vilka lag som skulle lyftas upp i den händelse att en klubb skulle tvingas dra sig ur en serie. För en tid sedan fick ni svaret här på hockeystaden.se om vad som gäller i den frågan.

RANKAR LAGEN

Förbundet rankar helt enkelt lagen efter en förutbestämd modell och vad gäller Hockeyettan så är det Väsby som står först i kön att få frågan om något lag skulle tvingas dra sig ur Hockeyallsvenskan under våren eller sommaren.

Men vad gäller då mellan division 2 och Hockeyettan? Där ligger det på regionernas ansvar att ranka lagen, men hur den rankingen ser ut har ännu inte kommunicerats ut. Därför gör jag ett försök här nedan till att reda ut den här frågan. Jag tror, observera tror, att jag är hundra procent rätt ute. För enligt all logik så borde ju samma rankingmodell användas för divisoon 2-lagen och den modellen ser ut som följer:

1. Serietillhörighet
2. Placering i senast spelad avslutad serie
3. Poängkvot

Vi får förutsätta att de lag som rankas i första hand är de lag som faktiskt tog sig till kvalserien. Minns att de sex lag som befann sig i playoff 3 när säsongen stängdes ner rankades före övriga lag som redan slagits ut. Därför nöjer jag mig med att ranka de tolv lag från tvåan som var kvar i kval. Den norra regionen är undantagen då de räknas separat när det handlar om att tillsätta vakanser plus att det kvalet ju faktiskt avgjordes.

En annan grej som är värt att notera är att i både syd och öst spelades det en alltvåa efter jul, i väst körde man däremot två raka serier under hela säsongen. De två västserierna rankas därför här på samma nivå som de båda alltvåorna. Enligt mitt sätt att se på det hela känns det mest logiskt då lagen från väst faktiskt inte ens gavs chansen att tillhöra en högre serie under säsongen.

Nåväl. Denna ranking för de tolv främsta division 2-lagen borde vara den som gäller. Lägg märke till att det är en målskillnadsaffär mellan ettan och tvåan. Raffinerat.

1. Munkfors.
Serietillhörighet: Västra B
Placering: 1
Poängkvot: 2,55 (108 plusmål)

2. Hallstahammar
Serietillhörighet: Västra A
Placering: 1
Poängkvot: 2,55 (78 plusmål)

3. Vänersborg
Serietillhörighet:
Alltvåan
Placering: 1
Poängkvot: 2,29

4. Nacka
Serietillhörighet:
Alltvåan
Placering: 1
Poängkvot: 1,95

5. Orsa
Serietillhörighet:
Västra B
Placering: 2
Poängkvot: 1,94

6. Åker/Strängnäs
Serietillhörighet:
Alltvåan
Placering: 2
Poängkvot: 1,90

7. Bäcken
Serietillhörighet:
Alltvåan
Placering: 2
Poängkvot: 1,79

8. HC Flyers
Serietillhörighet:
Västra A
Placering: 2
Poängkvot: 1,76

9. Tumba
Serietillhörighet:
Alltvåan
Placering: 3
Poängkvot: 1,86

10. Järfälla
Serietillhörighet:
Alltvåan
Placering: 4
Poängkvot: 1,86

11. Mjölby
Serietillhörighet:
Alltvåan
Placering: 4
Poängkvot: 1,57

12. Osby
Serietillhörighet:
Alltvåan
Placering: 6
Poängkvot: 1,36

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version