Site icon hockeystaden.se

Backen tvingas lämna succélaget: “Jag är lite överraskad”

Efter endast en säsong i Vimmerby står det nu klart att backen Edwin Johansson inte erbjuds något nytt kontrakt. Detta berättar han för Vimmerby Tidning.

Edwin Johansson har HV71 som moderklubb och var under sitt sista juniorår lagkapten klubbens J20-lag som vann JSM-guld. Samma säsong testades han även i SHL med klubben. 18/19 blev det spel i Dalen och då avslutade han den säsongen med Västervik i allsvenskan. 21-åringen gjorde totalt 12 matcher för klubben i serieepilogen och kvalserien.

Den senaste säsongen spelade han i Vimmerby. En säsong som han för egen del beskriver som ojämn i en intervju med Vimmerby Tidning. I samma intervju berättar han att han inte erbjöds något nytt kontrakt av sportchefen Morgan Persson.
— Jag är lite överraskad, men det är inte så mycket att snacka om. Så är det i hockeyn ibland, berättar han för tidningen.

Morgan Persson berättar för Vimmerby Tidning att man söker en annan typ av back till nästa säsong. Hur Edwin Johanssons framtid ser ut är oklart. Han berättar att han gärna varit kvar i Vimmerby och att fört samtal med sin förra klubb Dalen, men han säger inte så mycket mer.
— Det är lite på gång, men jag känner ingen stress med att hitta en ny klubb. För tillfället är jag hemma i Jönköping och tar det lugnt.

Exit mobile version