Site icon hockeystaden.se

Gästspelade i Hockeyettan – forne NHL-spelaren drabbad av Corona

Han har lirat närmare 700 NHL-matcher och hann dessutom med att representera AIK i Hockeyettan under karriären. Nu är Georges Laraque inlagd på sjukhus då han drabbats av Corona-viruset.

Under lockoutsäsongen 04/05 vallfärdade NHL-stjärnorna till Europa. Även Hockeyettan fick sin beskärda del av stjärnglans och AIK, som kastades ur allsvenskan året innan på grund av att de inte klarade elitlicensen lyckades lägga beslag på både Mattias Norström och Georges Laraque mot slutet av säsongen.

Att Norström valde att ansluta och spela kval uppåt med AIK kanske inte var så märkligt då han slog igenom i klubben i unga år innan hans NHL-karriär tog vid. Men den dåvarande Edmonton-spelaren Laraque var desto mer oväntad. På de 13 matcher kanadensaren hann med i AIK gjorde han 11 mål och fem assists när klubben tog klivet upp i allsvenskan igen.

Laraque fortsatte sedan sin NHL-karriär fram till 2010 med spel för Edmonton, Phoenix, Pittsburgh och Montreal. Totalt blev det 695 NHL-matcher för 43-åringen. Säsongen 14/15 gjorde han en två matcher lång comeback för det norska tredjeligalaget Fana. Facit där blev sju poäng.

På Twitter har Laraque tidigare meddelat att han drabbats av Corona-viruset.
“Jag har just fått diagnosen Covid, inte de bästa nyheterna eftersom jag är astmatisk, det kommer att gå bra! Jag antar att jag inte är oövervinnlig”, skrev han tidigare idag.

Under fredagskvällen la han upp en bild på sig själv inlagd på sjukhus.
“Det är här jag kommer bo för ett tag tills mina lungor ger klartecken”, skriver han.

Exit mobile version