Site icon hockeystaden.se

Flyers-bossen om HV-stjärnan: “Tror att vi är ganska nära”

Det har ryktats om det rejält den senaste tiden. Nu berättar också Philadelphia Flyers öppet att de siktar på att skriva NHL-kontrakt med HV71:s succéforward Linus Sandin.

Linus Sandin blev HV71:s bäste målskytt med 19 mål säsongen som var. Jönköpings-Posten skrev för en vecka sedan att Sandin var på väg till Philadelphia och de uppgifterna styrktes senare av NHL-insidern Chris Johnston.

Igår blev det klart att NHL:s internationella transferavtal förlängs med ytterligare en säsong. Det innebär att det nu inte ligger några hinder för NHL-klubbarna att kontraktera spelare från Europa. En kort tid efter det tillkännagivandet så intervjuades Philadelphias assisterande GM Brent Flahr och han gjorde ingen hemlighet av Flyers intresse för HV-forwarden.
— Vi har haft starka diskussioner med honom och hans ombud, och jag tror att vi är ganska nära, berättade han enligt nhl.com och fortsatte:
— Han är exalterad över att bli en del av Flyers. Han hade ett starkt år senast och är angelägen om att komma över till Nordamerika och testa.

Exit mobile version