Site icon hockeystaden.se

Sportchefen om förbundets ranking: “Djupt provocerande”

Igår kunde ni på hockeystaden.se läsa om hur förbundet rankar lagen i den händelse att det skulle uppstå vakanser i överliggande liga. Modellen de använder sig av uppskattas inte av Vimmerbys sportchef Morgan Persson.
— Med tanke på att vi krossade Hudiksvall i den första matchen känns det djupt provocerande att de ligger långt före oss i rankingen, berättar han för Vimmerby tidning.

Då säsongen ställdes in abrupt på grund av Corona-viruset hann aldrig kvalet till de olika ligorna spelas klart. Förbundet tog ett snabbt beslut om att låta samtliga lag kvarstanna i de serier som de inlede i säsongen 19/20. Men oklarheter har funnits om vad som händer om ett lag tvingas dra sig ur exempelvis Hockeyallsvenskan och behöver ersättas.

SENAST SLUTFÖRDA SERIE GÄLLER

Först i tur står Väsby som var enda laget från Hockeyettan som hunnit med att kvalificera sig för kvalserien. Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom berättade för hockeystaden.se igår att de är de lag som tagit sig vidare från playoff 2 som står näst i tur. Men eftersom playoff 3 aldrig hann spelas klart så rankas de sex lagen efter hur det gick i senast slutförda serie. För Vimmerbys del, som krossade Hudiksvall i den första matchen i playoff 3 med 6-2, innebär det att de rankas som sjua totalt. Hudiksvall som tvåa bakom Väsby. För fem av lagen gäller deras resultat i Allettan, medan det för Vimmerbys del handlade omspel i vårserien.

Detta är något som Vimmerbys sportchef Morgan Persson inte är helt nöjd med.
— Först blev jag förbannad. Jag ringde Hockeyettans ligachef och frågade hur de har räknat egentligen. Tydligen har de inte tagit någon hänsyn till hur det gick i playoff 3, säger han till Vimmerby tidning.

Morgan Persson säger också att han har förståelse för att förbundet “måste räkna på något sätt” och att klubben inte kommer gå vidare med detta.

Exit mobile version