Site icon hockeystaden.se

Förre HV-målvakten klar för storklubben

Han tillhörde HV71 under fem säsongen och gavs även chansen i några SHL-matcher. Nu är Viktor Kokman klar för Storhamar i Norge.

Mellan 2010 och 2015 tillhörde Viktor Kokman HV71 och 2013 var han förstemålvakt i J20-laget när JSM-guldet bärgades. Han gavs också chansen i fyra a-lagsmatcher under de åren och lyckades med bedriften att inte släppa in något mål på dessa. Under sin sista säsong i HV, 2014/2015, var han utlånad till HC Dalen i Hockeyettan. Sedan dess har karriären gått vidare i Borlänge och Vimmerby innan moderklubben Vita Hästen lockade hem 27-åringen till Norrköping igen 2017.

Nu står det klart att Viktor, som förra säsongen var inlånad till både Oskarshamn och Malmö i SHL, flyttar på sig. Idag presenterade den storklubben Storhamar Kokman som klar till nästa säsong.
— Viktor är en spelare som klubben följt under de senaste säsongerna, och vi är nöjda med att han har kommit överens om att vara en del av vår målvaktsduo för nästa säsong, berättar sportchefen Joakim Jensen för klubbens hemsida.

Storhamar kommer förutom Kokman nästa säsong innehålla svenskarna Erik de la Rose, Jimmy Andersson och Mikael Zettergren. Klubben har under lång tid ständigt varit ett av topplagen i Norge och vunnit det norska mästerskapet vid sex tillfällen och varit i final ytterligare åtta. Serien har man vunnit vid sju tillfällen.

Exit mobile version