Site icon hockeystaden.se

Poängstark forward till Allettan-gänget – vill ta upp laget till allsvenskan

Ifjol blev det 25 poäng i den västra serien. Nu är tanken att Carl Skärström ska leverera i norr också. Igår blev han klar för Östersund.

Östersund har inlett silly season intressant. Förutom att de har förlängt med SHL-meriterade och tillika NHL-draftade backen David Westlund, så har de hämtat in Felix Lidgren från Tyringe. Igår presenterade man nästa spännande namn: Carl Skärström som närmast kommer från Lindlöven där han gjorde 25 poäng säsongen som var.
— Vi fick upp ögonen för Carl när vi mötte Lindlöven under allettan. Han har fin skridskoåkning, är snabb, teknisk och skapade mycket målchanser. När vi började diskutera lagbygge efter säsongen var han en spelare som tidigt kom på tal. Så det är jättekul att det nu är klart att han kommer flyga fram i den gröngula dressen kommande säsong, säger sportchefen Per Tagesson till klubbens hemsida.

Carl Skärström har Nyköping som moderklubb, men har spelat juniorhockey för både Leksand och Södertälje. I den sistnämda klubben gjorde 22-åringen 10 allsvenska matcher säsongen 17/18. Efter en säsong i den amerikanska ligan NAHL för Odessa återvände han ifjol till Sverige och spel för Lindlöven.
— Mitt mål är att vara med och ta upp Östersund i allsvenskan och jag ska bidra med mina offensiva kvaliteter. Nu längtar jag bara till att få komma upp till Östersund och dra igång säsongen, berättar den poängfarlige forwarden.

Exit mobile version