Site icon hockeystaden.se

BESKEDET: Björklöven och Modo får dela på prispengarna

Det blev ett litet ramaskri när det kom fram att samtliga allsvenska lag skulle få dela på de 100 000 kronorna som vinnaren av den allsvenska finalen skulle ha fått. Men så kommer det inte att bli. Hockeyallsvenskans VD Stephan Guiance berättar för hockeystaden.se att samtliga klubbar är överens om att finallagen Modo och Björklöven ska dela på pengarna. Dessutom berättar han att det aldrig fattats ett aktivt beslut om att samtliga klubbar skulle få dela på prispengarna.
— Det här har blivit en höna av en fjäder, säger han.

I och med att säsongen stängdes ner i förtid så kunde inte den allsvenska finalen mellan Björklöven och Modo avgöras. I potten låg förutom en plats i direktkvalet mot SHL även 100 000 kronor till vinnaren. Folkbladet lät för några veckor sedan rapportera att prispengarna skulle delas mellan samtliga 14 allsvenska klubbar. Detta trots att 12 av dessa alltså inte hade någon chans på prispengarna.
— Det blev ju ingen segrare i år, så då gick pengarna tillbaka till hockeyallsvenskan och klubbarna får dela på pengarna. Kriterierna är att den som vinner får pengarna, sa ligans vd Stephan Guiance till Folkbladet då.

På fredagsmorgonen började dock ryktet gå att Hockeyallsvenskan omvärderat sitt beslut och istället låta finallagen Björklöven och Modo dela på pengarna. Björklövens sportchef Per Kenttä säger att han också hört ryktet, men inte så mycket mer.
— Du får ta det med Guiance, jag har bara hört samma rykte som du och ingenting konkret. Så jag vet inte, det är på klubbchefsnivå och vi pratar inte om sånt på sporten, säger han när hockeystaden.se ringer upp.

Han hänvisar också till klubbens VD Anders Blomberg. Blomberg i sin tur hänvisar också till Hockeyallsvenskans VD Stephan Guiance. När hockeystaden.se söker Guiance så meddelar han att han sitter i möte och ringer upp så snart han kan.

Senare ringer Guiance upp och menar att det hela blivit uppförstorat redan från början.
— Det här har blivit en höna av en fjäder. Jag fick en fråga av en journalist “hur gör ni med prispengarna?”, det här var mitt i Corona-rejset och allting skulle stängas. Det var kaos. Den frågan har ju inte ens varit uppe.
— Alla klubbar delar ju på allt överskott. Det blev till att vi aktivt fattat ett beslut om att INTE dela ut pengar till Björklöven och Modo. Vi har haft några möten sedan dess och alla klubbar är överens om att de här två lagen ska få dela på hundringen. Så det är inget mer med det.
— Det var som sagt inget aktivt beslut från oss att inte dela ut de här pengarna. Den frågan dök upp från sidan, vi hade inte ens hunnit diskutera den och jag svarade på att vi ägs av alla klubbar och det innebär att alla klubbar delar på vårat överskott.

För att konkludera då, alla 14 klubbarna är överens om att Björklöven om Modo ska dela på pengarna?
— Ja absolut, och de två klubbarna är också överens om att de ska dela på dem.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version