Site icon hockeystaden.se

Vårseriesuccén värvar från konkurrenten

Tidigare idag förlängde de med backen Oskar Carlsson. Nu har de gjort klart med ännu en back. Det handlar om Jonathan Augustin som närmast kommer från spel med Nybro.

Vimmerbys lagbygge inför nästa säsong börjar ta fart på allvar. Senast in är backen Jonathan Augustin.
– Jonathan Augustin är en stabil back, en tvåvägsback, som kan bidra både offensivt och defensivt. Han har ett bra skott och spelar smart i båda ändar av isen. Han är i en utvecklingsbar ålder och vi hoppas och tror att han kommer kunna ta nästa steg i sin utveckling hos oss, under Phil Horskys ledning, säger Vimmerbys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Augustin är fostrad i Växjö och vann som junior två JSM-silver med deras J20-lag. De två senaste säsongerna har 22-åringen tillhört Nybro i Hockeyettan. Den senaste säsongen blev det sex mål och fem assist från backens klubba i seriespelet.
— Det är en spelare som vi följt under två säsonger i Nybro, och som vi är övertygade om kommer att passa in hos oss och i det spelsätt som vi står för. Vi är glada att han valt att fortsätta sin karriär i Vimmerby, säger Morgan Persson.

Exit mobile version