Site icon hockeystaden.se

Toppmålvakterna förlorade för Hockeyettan – går till samma allsvenska klubb

Båda två har ryktats till klubben under vintern och våren. Nu står det klart att Väsbys Edvin Olofsson och Bodens Claes Endre bildar målvaktspar i AIK säsongen 20/21.

Både Edvin Olofsson och Claes Endre kommer från starka säsonger i Hockeyettan. Båda har också ryktats till AIK. Nu står det klart att Solna-klubben väljer att satsa på bägge två som målvaktspar nästa säsong. Detta meddelar man idag via sin hemsida.

Edvin Olofsson tog Väsby hela vägen till kvalserien och var den målvakt i hela ettan som kunde visa upp bäst räddningsprocent totalt under säsongen, 93,9. Han testades dessutom av AIK i en match i Hockeyallsvenskan.
— Det känns fantastiskt kul. Jag fick möjligheten att tillbringa tid i AIK förra året och det kändes riktigt bra då och det kommer bli kul att komma tillbaka och köra på riktigt, säger han till klubbens hemsida.

Claes Endre var den målvakt i ettan den senaste säsongen som släppte in färst antal mål per match under säsongen, 1,67.
— Jag är en hårt arbetande målvakt som lever mycket på min snabbhet. När (Anders) Gozzi hörde av sig efter att vår säsong var avslutad kände jag att det var en supermöjlighet. Att få vara en del av AIK ser jag som en möjlighet att få fortsätta utvecklas i en bra miljö, berättar Claes Endre.

Exit mobile version