Site icon hockeystaden.se

Ett genombrott under radarn: “Anbud från allsvenskan”

Han har stått för ett genombrott som flugit totalt under radarn hos gemene man. Men i allsvenskan har Alexander Heiver väckt intresse. Ännu så länge vet han dock inte vad det blir för destination nästa säsong.
— Det ska kännas rätt på alla plan, berättar han för hockeystaden.se när framtidsplanerna kommer på tal.

På 17:e plats i Hockeyettans totala poängliga för säsongen 19/20 återfinns Kallinge/Ronnebys forward Alexander Heiver. Ett genombrott som flugit fullständigt under radarn bland de som tycker och tänker kring Hockeyettan då Heivers framfart knappt inte uppmärksammats någonting alls. Än mer imponerande blir hans 44 poäng på 39 matcher om man sätter det i jämförelse med fjolåret då han skrapade ihop sju poäng på 35 matcher.
— Mitt första år i Kallinge var lite för att se och lära. Andra året skulle jag börja ta för mig lite, men då sabbade jag knät i första matchen och kom lite snett in i truppen, vi hade jävligt bra lag det året. Så det var bara att bita i och köra, inleder han sin berättelse om förvandlingen.

LYFTET KOM MED NYA TRÄNARNA

Till år tre, det vill säga den nyss avslutade säsongen, byttes den sportsliga ledningen i Kallinge ut. Då kom lyftet för Heiver under tränarparet Emil Ivansson och Torbjörn Svensson.
— De båda har ju varit i Karlskrona innan och de vet vad jag gjort och vad jag kan egentligen. De ville släppa fram mig, och det tackade jag för. Så det är anledningen också, det var andra tränare som såg vad jag kunde göra. Det var ju offensivt och där vet jag vad jag kan göra om jag får utrymme.
— Jag tycker jag har bättre kvaliteter offensivt än defensivt, men sen under de två första säsongerna i Kallinge så har jag ju utvecklat mitt defensiva spel också. Men det är offensiven som är bäst.

Alexander Heiver har Boro-Vetlanda som moderklubb. Som junior flyttade han först till Tingsryd, innan han anslöt till Karlskrona i Superelit 2015. På två säsonger i den klubben hann han med 13 matcher i SHL, samtliga under 16/17. Han berättar att han redan vid flytten till Kallinge/Ronneby hade satt upp ett mål.
— Efter J20 så satte jag upp som mål att jag skulle spela två säsonger i Hockeyettan och sedan vara redo för att ta nästa kliv. Men jag fick ändra den planen lite längs med vägen. Jag känner att om jag hamnar på ett ställe, där jag både hamnar rätt, blir behandlad rätt och kan leverera rätt så säger jag absolut inte nej till att ta steget upp.
— Sen vill jag inte ta något förhastat beslut bara för att det är allsvenskan heller. Det ska kännas rätt på alla plan.

Vad är det som är viktigt när du funderar på klubbar, vad vill du att de ska ge dig så att säga?
— Jag är ju inte den som tror att jag ska få allting serverat på ett silverfat och spela powerplay/boxplay och allt det där. Jag känner väl mest att en ärlig chans i början av säsongen och visa vad man kan, sen får jag bestämma därifrån. Det är väl det jag förväntar mig. Inte att man blir satt i ett fack direkt där det baseras på vad man gjort tidigare, utan det ska vara en öppen bok i början och man ska få visa vad man går för. Sen får man ta det därifrån. Kan inte jag då visa vad jag går för, då får jag ju räkna med att jag kanske inte får spela 30 minuter per match.

ANBUD FRÅN ALLSVENSKAN

Slutligen måste man ju ställa den obligatoriska frågan så här års, den om han har intresse från allsvenskan till nästa säsong. Han berättar att det går långsamt just nu, beroende på Corona, men anbud saknas inte.
— Det är lite anbud från allsvenskan och division 1. Jag har en dialog med Kallinge också. Men mer än så kan jag inte säga tyvärr.

***

Materialet på hockeystaden.se är gratis att läsa. Vill ni hjälpa till att stötta arbetet med sajten? Summan är valfri och kan med fördel sättas in på bankgiro: 5196-9855. Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version