Site icon hockeystaden.se

Topplaget fortsätter satsa – två nya namn in

Nybro fortsätter att bygga en intressant trupp inför nästa säsong. Idag meddelade man att man plockar in backen Anton Schagerberg från Mora och Matej Galbavy från Borlänge.

Anton Schagerberg har Färjestad som moderklubb men har sedan 2017 tillhört Mora. Säsongen 18719 gjorde han 19 SHL-matcher för dalaklubben och den senaste säsongen spelade han 44 matcher för dem i Hockeyallsvenskan.
– Det ska bli kul att spela i Nybro, jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen och Mikael Tisell som tränare. Det kändes bra från första kontakten då jag vill vara en del av ett bra lag och vara med och spela de viktiga matcherna i slutet av säsongen, säger Anton Schagerberg till Nybros hemsida.

Matej Galbavy har meriter från det slovakiska juniorlandslaget och har mestadels representerat Mora i Sverige. Totalt har det blivit 21 SHL-matcher för 21-åringen. Den senaste säsongen tillhörde han Borlänge där de3t blev 14 mål och 20 assists på 36 matcher.
– Det känns bra att komma till Nybro, jag har fått till mig att det är en bra och välskött förening. Det känns som ett bra steg för mig och i Nybro finns det bra förutsättningar vad gäller träning och det ser också ut som att vi kommer få ihop ett bra lag. Jag hoppas på en lång säsong!, säger Matej Galbavy.

Nybro har stått för en riktigt stark Silly Season och förutom att man lyckats behålla bland annat toppmålvakten Robin Johansson, så har man kryddat med Adam Persson från rivalen Kalmar.

Exit mobile version