Site icon hockeystaden.se

Så är läget i HV-truppen just nu


Säsongen fick ett abrupt slut och “Silly Season” kom till oss tidigare än vanligt. Nedan reder hockeystaden.se ut hur det ser ut med kontraktsläget i HV71 till kommande säsong. Dessutom reder vi ut vilka som kan försvinna och tillkomma. 

MÅLVAKTER:

Hugo Alnefelt
Jonas Gunnarsson

Gunnarsson kritade på häromdagen och HV71 får behålla samma målvaktspar som förra säsongen. Viktigt. De båda, tillsammans med målvaktstränaren William Rahm, visade att samarbetet fungerade ypperligt och nästa säsong kan de troligtvis ta detta till ännu högre höjder.

Vem ska in?
Nu är nästa säsongs målvaktspar komplett och butiken är stängd. Som eventuell tredjemålvakt kan jag tänka mig att man håller ögonen på Adam Åhman, men där ligger alla beslut hos Tingsryd då han är deras spelare kommande säsong.

BACKAR:

Emil Johansson
Johannes Kinnvall
Eric Martinsson
Didrik Strömberg
Jesper Williamsson
Daniel Bertov
Emil Andrae
Back 8

Vem ska in?
Vi kan nog nästan räkna med att Johannes Kinnvall försvinner till NHL. Då lär HV-ledningen titta på en toppback som ska ersätta, även om Daniel Norbe mycket väl skulle kunna dra en del av Kinnvalls lass. Jag är nämligen helt övertygad om att Norbe är ett av namnen på sportchefen Johan Hults lista efter det fina spel backen visade upp sedan han anslöt från Karlskrona i vintras. Ett namn som finns i ryktesfloran att plocka in är Adam Almquist som varit riktigt framgångsrik sedan han lämnade HV71 efter SM-guldet 2017. Det återstår att se om det ligger något i de ryktena.

En som lär ta fler kliv nästa säsong är Emil Johansson. Han gjorde det helt okej sin första säsong sedan återkomsten från Djurgården/Nordamerika. Men nog är väl känslan att det finns några växlar till att kräma ur Åseda-sonen? En annan som har alla verktyg i lådan och som ska bli spännande att följa är 02:an Emil Andrae.

FORWARDS:

Alexander Bergström
Linus Fröberg
Axel Holmström
Juuso Ikonen
Christian Sandberg
Filip Sandberg
Linus Sandin
Max Wennlund
Simon Önerud
Jesper Kokkonen
Christofer Törngren
Zion Nybeck
Fredrik Forsberg
Forward 14

Vem ska in?
Vi kan väl börja med att slå fast att HV nog löper en rejäl risk att tappa succéforwarden Linus Sandin till NHL. Jag skulle inte heller trilla av stolen av förvåning om man också försöker hitta en lösning med Juuso Ikonen som innebär att man går skilda vägar. Om min profetia stämmer och om man nu satsar på 14 forwards så innebär det att tre platser till ska tillsättas.

Här avslöjade Sportbladet häromdagen att HV71 är en av två klubbar som rycker i Markus Ljungh. Om jag har förstått saken rätt så trivdes Ljungh i Jönköping under sin hittills enda säsong i HV71. Han var stundtals briljant under säsongen 18/19 och skulle Johan Hult lyckas locka tillbaka honom så skulle det vara en klassvärvning. 37 poäng på 59 KHL-matcher i bottenlaget Admiral Vladivostok är inte fy skam och han skulle definitivt tillhöra toppskiktet av centrar i SHL. Enligt agenten så är dock huvudspåret att stanna ute i Europa och anbud lär nog inte saknas.

Andra namn det spekuleras om bland HV-fansen är David Ullström, André Petersson och Jesse Joensuu. I Ullströms fall är det nog en fråga om vad både han och HV-ledningen vill. Vad det verkar så kommer Petersson fortsätta i KHL. I Joensuus fall är saker mer ovissa. Han har sin bas i Jönköping och han skulle såklart vara en drömvärvning.

Lias Andersson? Jag tror inte man ska stänga dörren helt för att han kan återfinnas i HV-tröjan nästa säsong. Även om det ska mycket till. Uppenbarligen verkar det inte funka mellan honom och Rangers och för att han ska vara i Nordamerika nästa säsong så krävs det nog en trejd. Om han nu skulle lånas ut till Europa nästa säsong, så lär nog Frölunda vilja ha ett finger med i spelet där.

Jag tycker HV:s forwardssida ser riktigt spännande ut hittills. Christofer Törngren var stundtals briljant under fjolårssäsongen och känslan är att han har ännu fler växlar att lägga i. I duon Forsberg/Kokkonen plockar man in över 90 allsvenska poäng och det ska bli oerhört intressant att se hur de kan transformera sin andraligamagi till SHL-nivå. Tänk Linus Fröberg mellan de två…

Ger man dessutom jättetalangen Zion Nybeck förtroende så finns det hur mycket som helst att plocka ut från honom. Där står ett potentiellt genombrott och stampar på tröskeln. Lyckas man dessutom behålla Linus Sandin så skulle jag säga att det här ser riktigt bra ut på papperet.

Exit mobile version