Site icon hockeystaden.se

Så rankas HV-talangerna inför NHL-draften

Nu har NHL Central Scouting släppt sin slutgiltiga ranking inför sommaren NHL-draft (när nu den blir av?) och tre HV-spelare finns med på den. Två har sjunkit på listan sedan den förra rankingen gjordes, medan en har klivit upp ett stort antal snäpp.

Både Zion Nybeck och Emil Andrae har funnits med i allra högsta grad på NHL-scouternas radar det senaste året. Bägge är landslagsmän på juniornivå och Nybeck var med att vinna U18-VM förra våren som underårig. Dessutom har de båda spelat SHL-hockey med HV71 under säsongen som var.

Av någon underlig anledning skiljer NHL Central Scouting på nordamerikanska och europeiska spelare när de släpper sina rankingar. Detta innebär att spelarnas placeringar på respektive listor egentligen inte säger så mycket om vad man kan förvänta sig inför draften rent placeringsmässigt.

Zion Nybeck och Emil Andrae. Foto: Henrik Skoglund

Trots att Zion Nybeck haft en alldeles strålande säsong i HV71:s J20 och dessutom visade gott gry i a-laget mot slutet av säsongen så backade han faktiskt 13 platser från föregående ranking gällande de europeiska utespelarna, från plats 16 till plats 29. Emil Andrae gick från plats 13 till 15 på samma lista.

Raketen, sett ur HV-ögon, var den i Nittorp fostrade backen Anton Johannesson som klev upp från plats 49 till 31. Johannesson är liksom Andrae och Nybeck född 2002 och avslutade nyss sin tredje säsong i HV:s juniororganisation. Den senaste säsongen gjorde han 24 poäng på 20 matcher för HV71 i Superelit.

NHL-draften hålls varje år i midsommartid. Men på grund av Coronapandemin har den i år skjutits upp. Det är oklart när den kommer hållas. Spekulationer från Nordamerika har låtit berätta att det kan bli en digital draft.

Här kan ni ta del av hela rankingen.

HV-SPELARNA PÅ NHL CENTRAL SCOUTINGS RANKING ÖVER EUROPEISKA UTESPELARE

15. Emil Andrae

29. Zion Nybeck

31. Anton Johannesson

Exit mobile version