Site icon hockeystaden.se

Tunga trion stannar i satsande klubben: “Med stolthet som jag skriver på”

Det räckte inte för Nybro att presentera nyförvärvet Adam Persson under fredagsmorgonen. Nu meddelar man dessutom att Sebastian Borg, Otto Henell och Robin Wengdahl är klara för en fortsättning i Nybrotröjan.

Det var tidningen Barometern som var först ut med att berätta att Nybro lagt beslag på Adam Persson från Kalmar. Lite senare gick klubben ut och bekräftade det hela. Samtidigt meddelade smålänningarna att man förlängt kontrakten med trion Sebastian Borg, Otto Henell och Robin Wengdahl.

Sebastian Borg blev lagets tredje bäste poängplockare under seriespelet med sina 33 poäng och han är klar för ytterligare en säsong, hans femte i ordningen för Nybro.
— Det känns jättebra att fortsätta i Nybro och bygga vidare på förra säsongen. Jag tror vi kan förbättra oss, både jag som individ men också som lag för att ta oss ännu längre. Det är helt fantastiskt att spela inför Hockeyettans bästa supportrar och de betyder väldigt mycket för oss som lag och hela föreningen, säger Sebastian Borg till klubbens hemsida.

TROTJÄNAREN STANNAR

Robin Wengdahl är liksom Borg forward. Han har Kalmar som moderklubb, men har spelat sex av de sju senaste säsongerna i Nybro. Han har kritat på till 2022.
—Det är alltid med stolthet som jag skriver på för Nybro. Det är här jag vill spela och jag har svårt att se mig spela för något annat lag. Att skriva på för två nya säsonger känns väldigt bra. Jag har ett tydligt mål som är att få vara med och spela upp Vikings i Hockeyallsvenskan. Med den starka föreningen som har byggts upp de senaste åren och våra absolut överlägsna supportrar har vi det som krävs!, säger Robin Wengdahl, berättar han för klubbens hemsida.

Den tredje förlängningen är också det en forward. Otto Henell gjorde sin första säsong i Nybro under den nyligen avslutade säsongen. Han har Lenhovda som moderklubb, men kom närmast från Växjös juniorverksamhet. Även han har skrivit på till 2022.

Dagens drag med truppbygget innebär att Nybro redan har 13 spelare på kontrakt inför nästa säsong. Däribland den skicklige målvakten Robin Johansson.

Exit mobile version