Site icon hockeystaden.se

KLART: Han blir ny sportchef i succégänget

På förhand var det inte många som trodde på Kiruna IF till Allettan. Men det trotsade oddsen och tog sig dit. Nu bygger man inför nästa säsong och idag blev det klart att den assisterande tränaren Henrik Törmä blir ny sportchef i klubben.

Henrik Törmä stod i båset ifjol som assisterande tränare bakom Robert Lahti. Nu befordras 42-åringen till sportchef.
—Jag brinner för att jobba med strategier och målsättningar. Att ta fram målbilder och värdegrunder. Att jag nu för göra ett sånt typ av arbete för en förening som Kiruna IF känns fantastiskt roligt, säger han till klubbens hemsida.

Kiruna tog sig till Allettan under säsongen som var. En överraskning för många.
— En av anledningarna till att jag tog det här jobbet är för att jag vill fortsätta på den planen och den resan som jag och Robert Lahti har börjat på. Vi har landat i något som vi tror stenhårt på och jag är här för att ta det vidare och jobba långsiktigt. Vi har en homogen grupp med starka karaktärer. Ett ungt och utvecklingsbart lag. Mitt mål är att behålla grundstommen och inte röra om i grytan för mycket.

Törmä efterträder Thomas Jatko i rollen som sportchef.
— Det kommer att bli jäkligt bra med Henrik i den här rollen. Han har varit med och lagt game-planen för KIF tillsammans med mig och ”Robban”. Jag känner en otrolig trygghet i att han tar över. Kiruna IF hade inte kunnat få en bättre sportchef just nu, säger Thomas Jatko till klubbens hemsida.

Exit mobile version