Site icon hockeystaden.se

MINIPODD: Väsbys sportchef om överklagan

I söndags stod det klart att säsongen 19/20 ställs in i förtid på grund av Coronaviruset. Att Svenska ishockeyförbundet i samma veva beslutade att samtliga lag skulle kvarstanna i sina respektive serie har väckt en hel del rabalder. Idag skickade Väsby in sin överklagan till riksidrottsnämnden.

Coronavirusets framfart har lamslagit en hel idrottsvärld och i söndags klubbade Svenska ishockeyförbundet att säsongen 19/20 ställs in och avslutas redan nu, mitt under brinnande kvalspel. Det beslutet protesterar ingen emot. Däremot beslutet att samtliga lag kvarstannar i sina respektive serier. Väsby hade genom segern i Hockeyettanfinalen kvalificerat sig för kvalserien mot Hockeyallsvenskan där AIK och Kristianstad också var klara ovanifrån.

Väsbys sportchef Tom Tärnström har varit tydlig med att klubben inte håller med om beslutet och med hjälp av två advokater har de under tisdagen skickat in en överklagan till riksidrottsnämnden. Sportchefen berättar om det hela i spelaren nedan. Där berättar han också om den uppmärksammade KHL-tweeten och att hans klubb ännu inte fått se beslutet från förbundet.
— Vi har inte fått beslutet till oss, jag har bara läst om det på sociala medier.

Exit mobile version